Tarifaemelés?

Tarifaemelés?
Megosztom

Közlemény érkezett a mai napi tarifa és egyéb tárgyalásokról.

Első és legfontosabb, a hivatal soha nem látott egységbe hajszolta a taxizás szakmai oldalaként megjelölt tárgyalófeleket. Nagy szerelmek azért nem fognak szövődni, de jelenleg teljesen egységes álláspont van.

Tehát, két „csomagnál” tartunk:

A
Jelenlegi tarifa szerkezet
1000/400/100 tarifa emeléssel.
benzinár elszabadulása esetén azonnali újra tárgyalás
zöld csomag januárban tárgyalni
infláció januártól
korhatár növelése (15 évesre) – mindenki támogatja a kormány felé közös javaslatban
fehér rendszámosok ellenőrzése



B
Határsebesség törlése
900/360/90 tarifával
benzinár elszabadulása esetén azonnali újra tárgyalás
beadott zöldítési (dízel) úgysem lesz már vásárolható, betaxizható mire eljön az ideje
infláció januártól
korhatár növelése (15 évesre) – mindenki támogatja a kormány felé közös javaslatban
fehér rendszámosok ellenőrzés
e

A 15 éves korhatár esetleges sikere azért sok számot megváltoztatna a javunkra. Cél még a tarifatárgyalások befejezését követően további kiadáscsökkentő tárgyalások azonnali megkezdése.

Ehhez képest a mai napon összességében 18 % tarifa emelést rakott elénk az alpolgármester, további tárgyalást ígérve május környékén, a benzinár és egyéb gazdasági helyzet ismeretében.

Elmondtuk, és ebben is egységet képviseltünk:

Most kellene felállnunk, és elhagyni a tárgyalásokat, aztán jöjjön aminek jönnie kell! Ez méltánytalanul alacsony és elfogadhatatlan tarifa ajánlat.

A jogszabályok békeidőre, békeidőszakra vonatkoztak és vonatkoznak, 2020. március eleje óta viszont nem békeidő van, két hete pedig már lőnek is. A taxisok is emberek, családjaik vannak, már nem csak arról beszélünk, hogy hogyan és miből cserélünk autókat, hanem az életünkről, megélhetésünkről és túlélésünkről van szó! Nem nagy szavak, hanem a reális valóság.

Nem fogadtuk el a tarifa ajánlatot, nem a piacon vagyunk! Több oldalról is elmondtuk a cáfolhatatlan reális indokainkat.

Két dátumunk is van. Március 25-ig kell előterjesztenie az alpolgármesternek a számokat, mint tárgyalandó anyagot a március 30. napján esedékes közgyűlés elé. Jövő hét szerdán mondanak újabb időpontot a következő megbeszélésre.

Mi azt mondjuk, elég volt a vizsga körökből, eredményt akarunk! Látható érezhető, kézzelfogható eredményt.

Ismertettük az ország nagyvárosainak jelenlegi tarifáit, de ezek között van, amelyik már egy éve használatos és alkalmazott tarifa. (Köszönet a kollégáknak, akik összegyűjtötték) Mind magasabb, mint amiről mi tárgyalunk, mégis működik, működnek. A fővárosi taxisok mitől érnek kevesebbet az ország többi taxisánál? Erre a határozottan feltett kérdésre sem volt válaszuk.

Ugyan a helyzet alapján másodrendű lett, de bejelentettük azt is, hogy a mai nap folyamán egy vállalkozót, alkalmazottat, stb. képviselni tudó „szakszervezethez” csatlakoztunk, a hosszú hétvége miatt erről bővebbet a jövő héten írunk valamikor. Ám ezt is sikerült összehoznunk a harmadik hete tartó rohammunka közben.