Drágult a taxizás, de miért volt erre szükség?

Drágult a taxizás, de miért volt erre szükség?
Megosztom

Az elmúlt két évben sokan abbahagyták a taxizást, ugyanis míg a covid előtt személyszállítással ki lehetett maxolni a KATA adózás 12 milliós éves maximumát, idén már a nullszaldó sem jött ki mindenkinek. A taxisok száma olyan ütemben csökkent, hogy az elmúlt időszakban egyszerűen már nem lehetett fuvart hívni. Áremeléssel próbálják megoldani a jelenséget, utánajártunk, mire lehet számítani.

A Fővárosi Közgyűlés április 13-án változtatott a taxirendeleten, drágult a taxiszolgáltatás a fővárosban. 2022. május 9-étől 33 százalékkal nőttek a tarifák, az alapdíj 700 forintról 1000 forintra, míg a kilométerdíj 300 forintról 400-ra emelkedett, továbbá a percdíj is 75-ről 100 forintra nőtt.

Magyarországon 2013-ban vezették be a fix árazást a taxiszolgáltatásban, utoljára 2018-ban volt emelés, akkor 12 százalék. Most a minden területre kiterjedő áremelkedéssel, a minimálbérek és az infláció növekedésével indokolták a döntést, az emelés mértékét a taxiszervezetekkel összhangban alakították ki.

A fix árazás annak idején jó ötletnek tűnt a taxisok számára, akkor a kiszámíthatósággal érvelve szüntették meg a piaci versenyt. Szintén ilyen akkor még jó ötletnek tűnő dologhogy az Uber olyan feltételeket kapott, ami nem összeegyeztethető a működési elveivel, így 2016-ban kivonultak. Ezek a piacvédelemnek szánt intézkedések viszont hosszú távon nem kalkuláltak az inflációval és az autózás általános drágulásával, ez ütött vissza mind a taxisokra, mind az utazni vágyókra. Az előbbiek ugyanis már feltétlenül tudták kigazdálkodni a működési költségeiket, az utóbbiak pedig nem jutottak fuvarhoz.

Tesla Model x 90D 2016 - 02

Megkerestük az ügyben az Országos Taxis Szövetség elnökét, Metál Zoltánt, aki elmondta, hogy az elmúlt években óriási drágulás volt tapasztalható minden szektorban, ami eddig a pontig volt tartható a taxisoknak. Ahogy az új autók ára, úgy az üzemeltetési költségeik is drasztikusan emelkedtek: a szervizelési költség, a biztosítások ára és az üzemanyagköltség is jelentősen nőtt. A mostani emelést úgy számolták ki, hogy az fedezze a megnövekedett kiadásokat abban az esetben is, ha a hatóságilag maximált üzemanyagár megszűnik.

Metál szerint minden tarifaemelés kockázatos, de a tapasztalatuk az, hogy a kezdeti pár hét kivételével nem tapasztalható visszaesés a fuvarszámokban. Hozzátette, hogy a világjárvány elhúzódása miatt rengeteg taxis nézett más munkalehetőség után. Összehasonlításképpen a budapesti taxisok száma 2019-ben meghaladta a 7 ezret, míg ma ez a szám körülbelül 5 ezer.

Állítása szerint a fix tarifáknak szerinte csak előnye van: az utasoknak előny a kiszámíthatóság, a biztonságérzet, illetve így a szolgáltatás minősége is könnyebben szabályozható. Továbbá bízik benne, hogy a mostani tarifaemelés vonzó lesz azoknak, akik belevágnának a taxizásba vagy visszatérnének ahhoz. Azok alapján, amennyi taxis kikerült a járvány alatt a rendszerből, erre szükség is van, hiszen az elmúlt időszakban az utasok sok esetben jelentősen megnövekedett várakozási idővel és kevesebb rendelkezésre álló autóval számolhattak.

Ugyanebben a témakörben megkerestük a City Taxi kereskedelmi vezetőjét, Bősz Pétert is, aki hasonló véleményen volt. Az áremelést szerinte is a mindenre kiterjedő költségnövekedés indokolja, mivel régi árazás már a rentábilitás határait súrolta. Elmondta, hogy az ilyen nagy mértékű áremelések helyett a jövőben a fokozatos, évenkénti emelés jelenthet jobb és emészthetőbb megoldást. 

Hozzátette, hogy a jelenlegi autóipari helyzet sem kedvez a taxisoknak, az új autók beszerzése nehézkes a hosszúra nyúló várakozási idők miatt. Ez sokszor a túlhasznált, többször meghibásodó autók miatt vagy állásidőt, vagy a taxisnak be nem tervezett autóbérlési költséget jelenthet. Ezek a tényezők és a rendszerből az elmúlt években kikerülő mintegy kétezer taxis ügyféloldalon tovább növekedő várakozási időként és elégedetlenségként csapódnak le.

Továbbá problémának tartja, hogy csökkent a fuvarszervezés hatékonysága. Ez öngerjesztő folyamatnak mondható: az utasok a járvány alatt kiesett taxisok miatt sokszor hosszas várakozási időt tapasztaltak, ami miatt egyre többen rendeltek időpontra taxit. Bősz szerint ez azért probléma, mert így amíg kiér a taxi a címre és esetleg vár az utasra, sok idő telik el feleslegesen. Ezalatt a megrendelt autó kiesik a forgalomból, ami miatt a többi utas számára még több lesz a várakozási idő. Alternatívaként a valós idejű appos és telefonos rendelést említette, amivel némileg tehermentesíthető a rendszer.

Ugyanakkor nem minden számítás szerint jelent megoldást a mostani, körülbelül 30%-os áremelés, van olyan vélemény, amely szerint ez is csak addig jelent megoldást, míg le nem jár az üzemanyagok árstopja – utána azok a taxisok, akik nem kis fogyasztású hibrid vagy elektromos autóval dolgoznak, ugyanúgy bajban lesznek, mint az emelés előtt.

Forrás: totalcar.hu