14 millióért adott el jegyeket a BKK a reptéri buszra, ami hónapok óta nem jár

14 millióért adott el jegyeket a BKK a reptéri buszra, ami hónapok óta nem jár
Megosztom

A repülőtéri járat április 1. óta nem közlekedik, a Közlekedő Tömeg szerint viszont még ma is úgy lehet eljutni a 100E jegyének fizetési felületéig, hogy közben nem jelent meg figyelmeztetés.

Eddig 14 millió forintot fizettek az utasok a BKK-nak egy nem létező szolgáltatásért – írja Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg.

A koronavírus miatt lecsökkent a Liszt Ferenc repülőtér forgalma, ehhez igazodva pedig április 1. óta nem közlekedik a 100E jelzésű reptéri busz. A jártra repülőtéri vonaljegyet kell vásárolni, melynek darabja 900 forint.

„Bár a 100E lassan fél éve nem közlekedik, a 900 forintos repülőtéri vonaljegy továbbra is megvásárolható a BKK jegyautomatáiból és mobiljegy alkalmazásából anélkül, hogy az utasokat megfelelően tájékoztatnák arról, hogy a járat, amire a jegyet veszik, nem is közlekedik” – fogalmaznak a posztban.

A Közlekedő Tömeg végül közérdekűadat-igényléssel fordult a BKK-hoz. Ebből kiderült, hogy április 1. és szeptember 6. között 15.358 darab repülőtéri vonaljegyet adtak el jegyautomatákon keresztül és további 538 darabot a mobiljegy alkalmazáson keresztül. hirdetés

„Ezeket a darabszámokat a 900 forintos árral felszorozva kiderül, hogy több mint 14 millió forintot fizettek az utasok a BKK-nak egy olyan járatért, ami nem közlekedik” – emeli ki a Közlekedő Tömeg.

A BKK válaszában azt is elárulta, hogy ezeknek a jegyeknek csak töredékét, pár száz darabot váltották vissza.

Válaszában a BKK arra hivatkozik, hogy a repülőtéri vonaljegyet a reptérre közlekedő más járatokon is elfogadják, a Közlekedő Tömeg posztja szerint azonban erről semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs. Az utasok pedig más termékekkel – például átszállójeggyel, vagy az egyébként is meglévő bérletükkel – olcsóbban juthatnak el a reptérre – teszik hozzá.

Az egyesület szerint még ma is úgy lehet eljutni a 100E jegyének fizetési felületéig, hogy közben nem jelenik meg figyelmeztetés.

A BKK pedig csak a járat megállóinak automatáiban jelzi, hogy nem jár a busz, de ott is csak egy képernyővédő tájékoztat a helyzetről, augusztus óta.

„Egyesületünk ezt nem tartja elfogadható megoldásnak, hiszen egyrészt ha valaki vásárolt az utas előtt, akkor a képernyővédő nem jelenik meg, másrészt a város többi részén továbbra is figyelmeztetés nélkül vásárolható a 900 forintos jegy” – fogalmaznak a posztban.

Az egyesület számára érthetetlen, hogy a BKK miért nem távolította el a 900 forintos repülőtéri vonaljegyet a több száz jegyautomatából, holott, ahogy a posztban írják, ez távolról néhány kattintással megoldható lenne.

A Közlekedő Tömeg felszólítja a BKK-t, hogy „haladéktalanul hagyjon fel az utasok megkárosításával és félretájékoztatásával, a 100E járat újraindulásáig pedig távolítsa el a jegyautomatákból és a mobiljegy alkalmazásból a 900 forintos repülőtéri vonaljegyet”.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu