Konyhakéssel gyilkolta meg a tatabányai taxist a szőlősi gólkirály

Konyhakéssel gyilkolta meg a tatabányai taxist a szőlősi gólkirály
Megosztom

Életfogytiglant kapott a tatabányai taxis kegyetlen gyilkosa, aki feltételesen 30 év eltelte után szabadulhat. A konyhakéssel lesújtó szörnyeteg büntetése felét már letöltötte.

Hátborzongató múltidéző sorozatunkban most egy gyilkosságot idézünk fel. Ahogy arról a 24 Óra a 2005. szeptember 22-i számában beszámolt, a gyilkosság kapcsán egy járókelő értesítette a rendőröket, aki a Baromállás-dűlőben vette észre a Citroën Picasso taxit. Az egyenruhások a helyszínen, a kocsijában találták meg a 28 éves Gábor holttestét. A taxis lába kilógott a kocsiból, az utat 100 méteres körzetben, minden irányban vérfoltok borították.

Fotó: 24 Óra

Véres ruhájú férfit találtak a közelben

A rendőrök alaposan átvizsgálták a környéket. Ekkor bukkantak a zavartan viselkedő 22 éves F. R.-re, akinek véres volt a ruhája. A kapitányságra szállítva a taxis értékeit megtalálták a zsebében. A fiatalt őrizetbe vették.

Fotó: 24 Óra

Kiderült, hogy az elkövető 2005. szeptember 20-án éjszaka sok pénzt vesztett játékautomatán. Taxit hívott, hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg. Közben a lakásán magához vett egy 20 centiméteres pengehosszúságú kést, visszament az autóhoz, és egy közeli, elhagyatott helyre kérte a fuvart. Ott kényszerítette a taxist, hogy adja át a nála lévő készpénzt, majd szúrt. A férfi a szúrásokat követően hazament, átöltözött, véres ruháit a villanyóra szekrényébe rejtette. Megivott egy sört is, majd visszatért a tetthelyre, hiszen rádöbbent arra, hogy az értékeket nem vette magához.

Mindössze 9 ezer forintot és a fuvarozó mobilját zsákmányolta a kegyetlen gyilkos, aki egy konyhakéssel szúrta át áldozata combi ütőerét.

A taxisnak esélye sem volt, a helyszínen elvérzett. A városi bíróság azonnal elrendelte F. R. letartóztatását, akitől vért is vettek, hogy megállapítsák, állt-e valamilyen narkotikum befolyása alatt. A férfit elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették.

Fotó: 24 Óra

Csendes, szerény ember volt, akit mindenki szeretett

Tatabányai kollégái jól ismerték Gábort. Szerény fiatalember volt, aki mindig megválogatta utasait, megnézte kit enged beülni a kocsijába. Rendszerint kora délutántól éjfélig dolgozott. A 28 éves taxis barátnőjével élt. Kétszemélyes vállalkozásban dolgozott társával, Istvánnal. Munkatársa elmondása szerint nem csupán szerény, de becsületes és megbízható volt. Az ország összes taxisa gyászolt, még békés felvonulást is szerveztek az elhunyt fuvarozó temetésére.

Fotó: 24 Óra

A Vértesszőlős gólkirály csatára gyilkolt

Kiderült, hogy F. R. Vértesszőlősön, a megyei bajnokságban szereplő focicsapatban játszott. Az egyesület elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy az egész csapatot sokkolták a történtek. Arról tudtak, hogy csatárukat fűtötte a játékszenvedély, de semmi nem utalt arra, hogy ilyen tettre képes lehet. Nem tudták, milyen életmódot folytat. A pályán csak annyira volt kemény, amennyire az egy csatártól elvárató. Az előző szezon gólkirálya legutolsó mérkőzésén is győzelemhez segítette csapatát.

Nem akarta a taxis halálát

Ahogy arról a 24 Óra 2006. május 11-i számában ír, bűnösnek találták F. R.-t. A megyei bíróság dr. Tóth József vezette büntetőtanácsa meghozta elsőfokú ítéletét. Előre kitervelten, nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés büntette miatt életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a gyilkost. A bíróság előtt a tettes nem tett vallomást.

Védője azzal érvelt, hogy nem volt bizonyítható az emberölés, mindössze halált okozó testi sértésben és rablásban volt megállapítható védence bűnössége.

Az utolsó szó jogán F. R. megbánását hangsúlyozta, tagadta, hogy a taxis halálát akarta. Az ítélet nem vált jogerőssé.

Életfogytiglant kapott a taxisgyilkos

Majd’ egy évvel az elsőfokú ítélet után, 2007 februárjában a Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését, amely életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a tatabányai taxisgyilkosság elkövetőjét. A jogerős ítélet szerint legkorábban harminc év letöltése után bocsáthatják feltételes szabadlábra a kegyetlen gyilkost.

Forrás: kemma.hu