Nagyot estek a budapesti kötelező-díjak – rengeteg taxis tűnt el az utcákról

Nagyot estek a budapesti kötelező-díjak – rengeteg taxis tűnt el az utcákról
Megosztom

A budapestiek átlagosan sokkal olcsóbban köthetnek kgfb-t, mint egy éve – a vidékieknél nincs csökkenés, de ott korábban áremelkedés sem volt. Sokkal kevesebb lett a taxis, fizetniük is kevesebbet kell.

44 ezer forintot fizet egy átlagos autós

11 százalékkal esett a budapesti személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja az idei III. negyedévben 2020 azonos időszakához képest. Az országos átlagos állománydíj 44 ezer forint, ami megegyezik az előző negyedéves értékkel, az előző évi adathoz képest viszont 3 százalékkal alacsonyabb – derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss negyedéves KGFB-indexéből.

A Budapesten kívüli átlagdíj nem változott, de ott korábban nem is történt a budapestihez hasonló emelkedés – hívja fel a figyelmet az MNB, így tehát a mostani fővárosi árcsökkenés a korábbi áremelkedés korrekciójának is tekinthető.

A segédmotorok és a nagyobb buszok kivételével az egyedi szerződések esetében 3-10 százalékkal mérséklődtek a díjak. A legnagyobb elmozdulás a teherautók, vontatók és nehézpótkocsik piacán történt.

Megint nagyot esett a taxisok biztosításának ára – rengetegen adták vissza az engedélyt

A taxik esetében az átlagdíjak az előző negyedév visszaesését követően ismét jelentősen, 22 százalékkal csökkentek. Ezt részben a taxisok számának csökkenése okozhatja (a tavalyi első negyedévhez képest több, mint 1000 darab szerződéssel hétezres nagyságrendre csökkent).

Forrás: mfor.hu