A magyar milliárdos taxis cége a Posta konkurense lesz

A magyar milliárdos taxis cége a Posta konkurense lesz
Megosztom

Egy csepp megjegyzés a cikk előtt: most már legalább lehet elképzelésünk arról, hogy a milliárdos BKIK elnök mit meg nem tehetett azért az elmúlt években, hogy a posta a béka segge alatti színvonalra csússzon és alaposan túlárazott, kritikán aluli szolgáltatást nyújtson.

Az üzleti szegmensre koncentrálva indította el csomagszállítási szolgáltatását a 21. leggazdagabb magyar tulajdonában álló fuvarszervező vállalata, a Főtaxi– írta meg a cég a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Az azonnali futárposta-szolgáltatás neve Főtaxi GO lett, a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető.

Ígéretük szerint pedig egyetlen borítéktól az egytonnás rakományig szinte mindent szállítanak, Budapest határain túl az agglomerációban is. A flottában motorkerékpárral, személyautóval, furgonnal vagy teherautóval egyaránt dolgozni fognak.

A szállítandó küldeményt a megrendeléstől számítva legfeljebb 4 órán belül felveszik, de emellett sürgős szállítást, akár 5-10 percen belüli kiállást is vállal a társaság. A szolgáltatás ráadásul flexibilis, vagyis a feladó a küldemény felvételétől kezdve a kézbesítés megkísérléséig bármely időpontban rendelkezhet a küldemény címzettjének vagy címének a megváltoztatásáról.

Fotó: Főtaxi
Fotó: Főtaxi

„Az elmúlt két év szinte minden iparágban kikényszerítette a mobilitást. Kulcsszerepe lett annak, hogy a vállalkozások az üzleti dokumentumokat vagy eszközöket gyorsan, biztonságosan juttassák el a partnereiknek vagy éppen az otthon dolgozó munkatársaknak. A korábbi visszaesés után az utóbbi évben tapasztalt folyamatos forgalomnövekedés mellett a Főtaxi továbbra is őrzi piacvezető szerepét. Ezt többek között annak is köszönhetjük, hogy mi rendelkezünk a legnagyobb vállalati partnerkörrel a taxitársaságok között.

A Főtaxi GO szolgáltatás ennek az üzleti szegmensnek az új mobilitási kihívásaira ad választ, ráadásul azonnal, a hét minden napján és órájában” – fogalmazott Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A Főtaxi tulajdonosa, Nagy Elek vagyonát a Forbes 74,7 milliárd forintra becsülte legfrissebb milliárdoslistáján, ezzel ő a 21. leggazdagabb magyar. Tavaly áprilisban ő fogalmazott úgy, hogy ha rajta múlna, kötelezővé tenné az oltást.

Forrás: forbes.hu