Úgy tűnik, eljött a taxi hanyatlásának korszaka

Úgy tűnik, eljött a taxi hanyatlásának korszaka
Megosztom

Könnyen lehet, hogy soha többé nem lesz olyan virágzó üzletág a taxiszolgáltatás, mint amilyen a koronavírus-járvány előtt volt, legalábbis erre utalnak a németországi fejlemények.

Miközben a magyar taxisok a tarifáik emeléséért harcolnak, Németországban a berlini Taxik és Autókölcsönzők Szövetsége a vállalkozások számának meredek csökkenéséről számol be a pandémia kezdete óta – írta a Magyar Nemzet. Hamburgban ötvenéves, Berlinben harmincéves mélypontot ért el a vállalkozások száma – mondta Michael Oppermann ügyvezető a Focus Online portálnak.

A szakember arra számít, hogy az év végére harmadával kevesebb szolgáltató lesz az utakon, mint a válság előtt. Folyamatosan csökken a fuvarok száma, és még mindig hiányzik a koronavírus-járvány előtti megrendelések mintegy negyven százaléka – magyarázta Florian Bachmann, a Müncheni Taxiszövetség munkatársa. Nincsenek vásárok, üresek a szállodák, nincs turista.

A német taxisok túlnyomó többsége továbbra is dízelhajtású járművekkel közlekedik, és bár a dízelmotor továbbra is élvezi az évtizedek óta érvényben lévő adókedvezményt, a gázolaj literje olykor 1,80 euró feletti összegbe kerül – ez több, mint tavaly, és több, mint a legtöbb szomszédos országban. Emellett az elmúlt években elektromos járműre váltó taxisoknak is lényegesen magasabb költségekkel kell megküzdeniük, mert az áram is jóval drágább Németországban, mint másutt.

Ehhez társul, hogy a fiatalabb felhasználók, illetve az Egyesült Államokban vagy Ázsiában gyakran megfordulók számára egyszerűen túl magas a taxik díja Európában.

Forrás: napi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük