Követte a taxi a piroson átguruló furgont, csúnya csattanás lett belőle

Követte a taxi a piroson átguruló furgont, csúnya csattanás lett belőle
Megosztom

Egy igen rossz hírű kereszteződésben történt a baleset.

A felvételt a Bp-i autósok közösségéhez juttatták el, melyen az látszódik, hogy a Könyves Kálmán körút – Vajda Péter u. kereszteződésben egy taxisba oldalról belecsapódik egy szabályosan közlekedő autó. A leírás szerint a vétkes sofőr a piroson próbált meg átcsorogni. Nem sikerült neki.

„Előző szombaton voltam tanúja ennek a balesetnek. Ha jól gondolom a furgonos és a taxis is teljesen szabálytalanul próbált átcsorogni a kereszteződésen, miután beragadtak a lámpán túl. Nem tudom a taxis mit nézett, mert ahogy a videón is látjuk, a Vajda Péter utca mindkét oldaláról jöttek” – olvasható a leírásban.

A videó készítője szerint vélhetően nem nézhette a lámpát a taxis, aki követte a szintén piroson áthaladó furgont, abban a hiszemben, hogy közben már zöldre váltott a jelzőlámpa. Az nem derült ki, hogy a balesetet elszenvedők között voltak-e sérültek.

A kommentekben többen is írták, hogy a szóban forgó kereszteződésnél záróvonal, kötelező haladási irányt jelző és kanyarodást tiltó tábla is van, a sofőrök pedig rendszeresen megszegik a szabályokat, ráadásul a lámpánál sokan azt sem veszik figyelembe, hogy átférnek-e egyáltalán anélkül, hogy akadályoznák az oldalról érkezők haladását.

Forrás: liner.hu