Jövőre indul a taxióra, készül a Taxi Life

Jövőre indul a taxióra, készül a Taxi Life
Megosztom

A játékot eredetileg még idén tavasszal, mint Urban Venture jelentették be, de a címváltással csatlakozik a NACON „Life” játékainak sorába.

A NACON karolta fel az indie Simteract stúdió készülő játékát, amely eredetileg még Urban Venture címmel kezdte meg pályafutását. Ám a francia kiadó képbe kerülésével most címet vált a projekt. Így mostantól Taxi Life: A City Driving Simulator címmel fut tovább a fejlesztés. A váltás mögött az áll, hogy így a játék illeszkedhet a NACON „Life” portfóliójába, amelyben olyan szimulátorok tartoznak, mint a Hotel Life, a Chef Life, a Train Life vagy a Surgeon Life.

A Taxi Life-ban megdöbbentő módon egy taxisofőr hétköznapjaiba botlunk, aki ezúttal Barcelonában fogja fuvarozni a turistákat és helyieket egyaránt. Barcelona elég nagy város ahhoz, hogy könnyű legyen benne eltévedni, de a dolgunkat fogja nehezíteni az állandóan változó forgalom is. Márpedig az utasok mindig sietnek, így nekünk sem lesz célszerű a dugóban araszolni velük.

A fejlesztők nem kevesebbet ígérnek, mint Barcelona valósághű, 1:1 arányú lemodellezését, ahol megtanulhatjuk majd a helyi egérutakat, hogy elkerüljük a nagyobb csomópontok környékén rendszeresen kialakuló torlódásokat. A körülmények is elég változatosak lesznek, hiszen bármikor lehetnek balesetek, változhat az időjárás (márpedig két csepp eső ott is térdre kényszeríti a közlekedést), lehetnek szabadtéri programok, amelyek nehezítik az előre jutást. A Taxi Life karakterszerkesztőt kínál, de az autónk kinézetét és teljesítményét is megpiszkálhatjuk. Emellett oda kell figyelnünk az üzemanyagra és az autó általános állapotára is.

Az eredeti tervek szerint – még Urban Venture-ként – először early accessben jelent volna meg a játék, de a NACON támogatásával ezt a fázist teljesen ki fogja hagyni. Helyette már a teljes kiadásnak örülhetünk majd PC-n és konzolokon valamikor 2023 elején.

Forrás: playdome.hu