Üzemanyag és díszkivilágítás – avagy van, akinek minden drága

Üzemanyag és díszkivilágítás – avagy van, akinek minden drága
Megosztom

A múlt héten szabadjára engedett üzemanyag árak erősen felkorbácsolták a kedélyeket, dübörögnek a különféle online taxis fórumok (ezekkel azért, most szólunk, vigyázzatok!). Igyekeztünk összegyűjteni tehát az információ morzsákat és megosztani veletek az eseményeket.

Karácsonyi díszvilágítás a’ la Andrássy út  nem lesz. Mert minek is az. Fel sem sejlett a jó városatyákban akár csak egy könnyített, csökkentett de mégis hangulatos „pislákoló gyertyácska” kihelyezésének ötlete sem. Nem lesz és kész!

Jó gazdaként állva a témához hasonlóan bánt a fővárosi önkormányzat a taxistársadalommal is, a már mindenki előtt ismeret üzemanyag helyzet kapcsán.

Segítség az nincs. Idén biztos nem. Talán januárban, ha magukhoz térnek a városi vezetőknek látszó urak az év végi fárasztó pihenésből.

Az üzemanyag árak szabadon engedése után viszonylag gyorsan tárgyalások kezdődtek a kormánnyal (éppen átalakítás alatt lévő szakminisztériumon keresztül), valamint a Fővárosi Önkormányzattal, mert ezért azt senki nem szereti, ha a karácsony előtti vásárlásból nem jut haza egykönnyen, pár dugót okozó sárga kocsi miatt.

Nem tette egyszerűbbé a helyzetet, hogy két különböző hatáskör miatt értelemszerűen két irányba kellett, kell tárgyalni.

Jelen állás szerint pénteken folytatódik a kormányoldali tárgyalás, az önkormányzat azonban egy tárgyalás után meg is állt az esetleges decemberi mentőöv nyújtással. A PR megvolt, a média habosra verte a szart, ez nekik – szokás szerint – pont elég is.

Nyilván, ahogy két egyforma utazás, úgy két egyforma taxis sincs, ebből adódóan, valamint az idő rövidségére is tekintettel, csak gyors, hevenyészett számításokat lehetett elvégezni.

Azonban irányszám volt az autónkénti (taxi) 80.000- 100.000 körüli többletkiadás havonta.

Kicsit összefoglalva a jelenlegi helyzetet:

Egy taxis havi kiadásait a piaci szabad ár határozza meg, a teljesség igénye nélküli felsorolásban: biztosítás, drosztdíj, javítási költségek, fuvarszervezői díj, üzemanyagár, és úgy egyébként minden.

A bevételét viszont a Fővárosi Önkormányzat hatósági ára tartja adott keretek között. Ez azonban azzal is kellene járjon, hogy adott esetben, adott körülmények között a felelősségüket is ismerjék fel, és ne szórakozzanak családok megélhetésével. És nem, véletlenül sem a hatósági ár eltörlése a megfelelő lépés. Ezt a magaslabdát Észtország fuvarozási agytrösztje már nem kaphatja meg. Örüljön az eddig kapott piacépítési „kedvezményeknek” és a NAV-os trükkök lehetőségének. De legalább az örömködése már legyen szabályos (ezt meg érti aki érti, no meg aki akarja).

Ja, hogy a jelenlegi Magyarország a következmények nélküli ország lett, felelősök és felelősség nélkül az már szinte köztudottnak is tekinthető.

A taxisok és családjaik megkapták a 2022. évi karácsony(i) ajándékaikat, hiszen valamikor a hónap közepétől szabadon használhatják a Lánchidat. A taxis kedveskedhet asszonyának egy szál virág helyett egy Lánchídon átautózással, vagy teheti így sikeresebbé a randit a fiatalabb sofőr, hiszen mi lehetne manapság menőbb, mint szabadon átautózni ott, ahol másnak nem szabad. A tarifáikkal, egyéb lehetséges kiadáscsökkentéssel, bármely megoldásokkal meg kezdjenek, amit akarnak, a „város vezetői” köszönik szépen jól vannak, és mossák kezeiket.

Az eszükbe sem jut, mi történne egy olyan, egyébként elképzelhetetlen helyzetben, amikor is szegény taxis nem tudta megoldani a „városvezetés” reá testált feladatát, és januárban esetleg egyik taxi a másik után áll meg kifogyott tankkal a város különböző pontjain, egyre szűkülő kört alkotva a nagy és szent Városháza irányába. Aztán majd leszedi a karácsonyfáját a nagyuraknak valaki, hiszen ők nem tudnak hazajutni……..   

Kíváncsian várjuk, ezt a decemberi hónapot hogyan fogja utólag kompenzálni a főváros a taxisok felé!

Mindezek után következzenek az elmúlt napok eseményei sorrendben, ha már a résztvevők egybehangzó állítása szerint jegyzőkönyvezni nem szokták az elhangzottakat.

ad 1. Üzemanyag „ársapka” kivezetésének bejelentése.

ad 2. A Nemzeti Szakszervezet (NSZ) azonnal kezdeményezte a kormánnyal való tárgyalásokat. Ez létre is jött, az eseményen a taxis tagozatot vezető hölgy a kormány képviselői elé tette a jelenlegi áldatlan állapotokat, kezdve az adózási összevisszaságokkal, a „KATA” fejetlenségen át, egészen a taxizást terhelő költségekig, melyre pluszként rakódott a megemelkedett üzemanyag ár. Jelenlegi ismereteink szerint e hét pénteken folytatják a tárgyalásokat.

ad 3. A hétfői nap a fővárossal való egyeztetéssel kezdődött, amire igyekeztek is kiküldeni a meghívókat, és sikerült is előző csütörtökön, hírét véve, hogy a kormány lépett. Az elején még azzal az ígérettel bírtak a meghívottak, hogy december 14- napján  a közgyűlés elé akarják vinni egy gyors segítség ígéretével a megbeszélteket, ezért kell ennyire rohamléptekkel egyeztetni, megbeszélni és tárgyalni.

ad 4. Az ezt megelőző hétvégi egyeztetések során több lehetőség, például Bécs mintájára egy plusz és mínusz százalékos tarifa mozgási lehetőség is szóba került, azonban a jelenlegi helyzetben bármely reális, értelmes, érdemi ötlet vetődött is fel, azonnal felmerült – mint kizáró ok –  a Bolt neve. Pontosabban az, hogy hol fog a cég a saját javára eltérni a rendeletektől, hiszen a piacát is szabálytalanságok sorozatával építette fel. Mindezt tehette, hiszen a „taxiellenőrzés” sorozatosan szemet hunyt minden szabálysértés felett, és hát a NAV ellenőrzések is csak ennyi év után kezdődtek el, de még mindig nem a cég, hanem az általa alaposan kihasznált, kockáztassuk meg, átvert sofőrök ellen. Ha valaki úgy vélné, erős túlzás volt a résztvevők részéről azon gondolkodni, melyik megoldással hogyan élne vissza a Bolt, gondoljon arra, hogy alátámasztja ezt pl. a nemrégiben megindult NAV ellenőrzési hullám, valamint pár jogerős bírósági ítélet, amelyek azonban nem nagyon rendítik meg a BKK Zrt. taxis ügyekben érintett illetékeseit. Mindezekről szép terjedelmes irat halmaz érkezett a napokban hozzánk, ezeket később – jogászainkkal való egyeztetés után – természetesen publikálni is fogjuk. Jelenleg azonban ez a több éves, kialakult gyakorlat akadályát képezte bármely javaslat kidolgozásának is.

ad 5. Nem segítette a helyzetet az sem, hogy a Momentum erősen szorgalmazta a hatósági ár eltörlését. Erre kategorikus, egybehangzó válasz volt a taxis oldalt képviselők részéről az, hogy nem. Lehet, hogy hiba volt egykoron a hatósági ár bevezetése, lehet hivatkozni erre, de meg kell érteni, hogy jelen helyzetben és szabályozások között senkinek nem érdeke egy Bolt, vagy esetleg visszatérő Über térnyerése  – bár nagyon vissza sem kell jönniük, hiszen illegálisan azóta is tevékenykednek, és az illetékesek semmit sem tesznek ellenük (sem). Pláne úgy nem érdekük ez a taxisoknak, hogy nekik több ezer kilométer távolságból semmi nem drága.

ad 6. Mindezekből adódóan maradt a hétfői napra egy kiállási díjat tartalmazó, és egy szimpla, gyors százalékos emelést tartalmazó javaslat. A kiállási díjat illető változatot egyszerűen nem sikerült megértetni a fejesekkel, vagyis inkább nem is akarták érteni, ezért nemes egyszerűséggel semmit nem vittek a közgyűlés elé. Egyetlen dologgal foglalkoztak csak: hogyan tudnának minél több adatot gyűjteni a taxisokról, hogyan tudnák őket minél hatékonyabban (értsd minél több bírságot kiszabva) ellenőrizni, ráadásul ezt nyíltan kommunikálták is. Példának okáért amikor a határérték eltörlése is szóba került, azonnal ágáltak ellene, mondván, ez akadályozná az ellenőrzéseket és az adatgyűjtést, irányuljon az akármire.

Ezúton is köszönik tehát a taxisok a Fővárosi Önkormányzat és a Bkk –dolgozóinak a semmit, ez is Karácsony, izé, karácsony előtt kifejezetten jól esik. A családjaink is biztosan örülni fognak az ebből eredő ajándékcsökkenésnek a fa alatt. Ők azért biztos megkapták a szokásos, jól megérdemelt (?) év végi jutalmat, zsebpénzt, akármit, amit ilyenkor szoktak osztogatni egymásnak, és vehettek marcipános szaloncukrot a fára, és örülnek, hogy a taxisoknak pusztán havi százezerrel több a költség, kvázi ennyivel kevesebb jut bármi másra.

Információink szerint, ami kézzelfogható és gyors eredményt is hozhat, az az egyik hazai üzemanyagforgalmazóval a kormányoldalon keresztül megkezdett tapogatózó tárgyalások. Amennyiben ebben valami pozitívum látszik, rögtön jövünk a hírekkel.