A BKK és a főváros nem szeretik, ha a szolgáltatók beleszólnak a saját ügyeikbe ……

A BKK és a főváros nem szeretik, ha a szolgáltatók beleszólnak a saját ügyeikbe ……
Megosztom

Folytathatnánk a címet akár azzal is, hogy azt sem kedvelik, ha hozzáértő, ne adj’ Isten szakember szól bele. Az nem fér bele a büdzsébe, és hát tudjuk, folyton csődközeli az állapot, most pedig bajság van, kell a pénz lóvéra.

Arról kaptunk információkat, hogy a 2023. január elején újabb forgalomkorlátozások lépnek életbe Erzsébetvárosban, némi türelmi idővel.

Mondjuk, lehet, hogy aki ezek után még be tudna hajtani a jelölt területekre, az sem fog tudni a mindenfelé véletlenül hosszabb ideig álldogáló sárga taxiktól, hiszen a január úgyis elég ráérős. Aztán ezt érti, aki ahogy akarja! Na, de jöjjenek a hírek.

Információink szerint 2023. január 12. napján a Fővárosi Közgyűlés Klímavédelmi, Közlekedési Városfejlesztési Bizottsága rendkívüli ülést tart. Ennek alapján nem csak Erzsébetváros, de a főváros is készül valami „okosságra”, csak úgy, a sötét Karácsony, izé, karácsony után újévi ajándékként. A meghívókat már kiküldték. Nyilván csak a véletlenek összjátéka, hogy a tavaszi tarifatárgyalásokon felállt résztvevők közül az „utcai szolgáltatók” részéről nem (sem) sikerült meghívni senkit. Ezúton üzenik, ott lesznek!

Megint ott tart a helyzet, hogy több ezer sofőr feje felett akarnak valamit erőltetni, a véleményük meghallgatása nélkül.

Jöjjenek röviden a tények, a rendelkezésre álló anyagok alapján.

 

A taxiszolgáltatás minden esetben szerződés alapján megvalósuló szolgáltatás. Az utas/utasok valamint a szolgáltató között megbeszéltek, ritkábban írásba foglaltak alapján.

Az említett kamerarendszeres ellenőrzés nem teszi lehetővé az utazásban és az úticélban érdekeltek személyiségi és adatvédelmi jogainak érvényesülését.

Egy szó, mint száz az életbe lépő szabályozás szövege szerint a taxi sem hajthat át a kijelölt területeken, azonban behajthat, hiszen az nincs kizárva. Leginkább a „kivéve célforgalom” KRESZ szabályozás citálható ide. Ám de mi a helyzet akkor, ha Gizi néni a Hősök terén leinti, és nem rendeli a taxit, mert haza akar rohanni gyógyszert bevenni, azonban a kamera a sötétített ablak miatt éppen nem látja a hátsó ülésen? Ki dönti el, hogy éppen át-, vagy behajtott az a taxi? És hogyan, mivel igazolja a taxis a büntetés utáni jogorvoslatként, hogy fuvarban volt? Hiszen tudjuk a térfigyelő kamerák alapján, hogy minden kamera akkor működik, amikor nem kellene, és akkor nem, amikor jó lenne, tehát pont azt látják, amit és amikor akarnak.Rejtélyes módon például az autó feltöréseket sosem látják, ugyebár….

És akkor mi van, ha részeg hipszter gyerek haza akarna jutni, ámde a zóna határáig kell gyalogolnia egy taxiért, így majd jól összeokádja Géza bácsi kapualját? Vagy lesznek megint egyenlők közt is egyenlőbbek, akik némi pénzért azért majd be- és áthajthatnak, hogy kicsi csillámpónit hazavigyék?

Vagy „b” verzió, ezt is elQúrtuk. Mert ezek már csak ilyenek.

Olvassátok, értelmezzétek, és lássátok, a helyzet és a káosz fokozódik. Mi lenne, ha a főváros és a BKK a sok eltapsolt pénzért végre egy szakembert kérdezne meg a feladatról, és nem hasraütés-szerűen szívatná az embereket?

Persze mindennek semmi köze az uniós „zöld pályázathoz”, amelyre a verébcsiripelések szerint eredményesen pályázott az önkormányzat. Csak úgy, a „keresd a pénzt” szlogen szerint, hiszen más ezeknek a délceg „városvezetőknek” nem nagyon számít.