Tarifa 2023 Budapest vs Bécs?

Tarifa 2023 Budapest vs Bécs?
Megosztom

A felszín alatt fortyognak a politikai / gazdasági érdekek. Az üzemanyag árak „elengedését” követő egy hónapban nagyjából az alábbiak történtek.

Nem merész kijelentés, hogy a pár tárgyalás alapján a kormány oldal próbál segítséget nyújtani, azonban tudomásul kell venni, hogy az állami gépezet nehéz és lassan mozgó, pláne speciális, taxi adózási és egyéb szakmai kérdésekben.

A gyorsabb segítség az önkormányzat részéről érkezhetne, azonban úgy látszik, ők nem nagyon igyekeznek. A hétvégi csend után a mai napon hozzánk jutott levelezés legalábbis ezt igazolja.

Tehát. Még decemberben egységesen, írásban közölték a szakmai tárgyaló felek, hogy a hatósági ár felszabadítását nem támogatják, sőt, határozottan ellenzik.

A januárban benyújtott (pont a múlt héten) egységes tarifaemelési kérelmet a Bolt szétoffolta. Lásd itt

Azóta hivatalosan hallgat a hivatal, azt leszámítva, hogy próbálnak nyomást gyakorolni, valaki üljön már le a Bolttal csacsogni. Na, nem közösen, hanem valaki, egy ember, akivel vagy így, vagy úgy, leginkább amúgy, de meg lehet állapodni. Az, hogy a Bolt éppen egy újabb a – taxizás többi résztvevője számára nem lehetséges – szabálytalan promóciós kampányt indított, úgy látszik nem éri el a jó városatyák és az ellenőrző BKK ingerküszöbét. Most sem, sokadjára sem. Mert csak!

A mai napon hozzánk jutott levelezés alapján azonban úgy tűnik, eszük ágában sincs a január végi közgyűlés elé vinni semmiféle tarifa rendezési vagy egyéb, a személyszállítók helyzetét könnyítő módosítást.

Ha már a hatósági ár elengedését nem támogatta a szakma, mégiscsak jó lenne valami ármozgásban is segíteni a jó „piacvezető” Bolt ámokfutását. Gondolkoznak tehát a „bécsi mintában”, amely +/- ármozgást tesz lehetővé. Az véletlenül sem zavarja őket, hogy a fővárosi körülmények ezt nem igazán teszik lehetővé, valamint az ártörvény is akadályt képez. Mindegy, az a kormányoldal hatásköre, majd hozzáfordul a főpolgi, a „kifogástalan munkakapcsolat” és politikai ellentétek hatására aztán verhetik a mellüket, ők mindent megtettek, de már megint az a csúnya kormány, meg hát az Orbán meg a jó isten, de hogy ők a szentek, az biztos.

Az már megint csak egy háttér infó, hogy a nagyon szabályosan munkálkodó Bolt tulajdonosi köre üzemelteti a Boltot Bécsben is. Ebből adódóan, mintegy véletlenül, nekik már most több ismeretük van erről a rendszerről, mint a szolgáltatás többi szereplőjének összesen. Sebaj, soha semmiben nem kedveztek nekik, miért pont most kezdené el a jó hivatal/BKK?

Jelenleg nem úgy néz ki a helyzet, hogy január végén elfogadnak valamit, és mondjuk márciusban ennek hatására lesz tarifa emelés. Az ágazat segítése helyett mennek a kisded politikai játszadozások.

Nem vagyunk magányosak a véleményünkkel: Nem Lesz Ez Így Jó!

Tudjuk azonban azt is, az éppen kifulladt tanár tüntetések helyére egész jól mutatnának a sárga autók. Lehet, hogy lesznek, de a város közepén lévő tanácsházát nehéz azért összetéveszteni bármely más épülettel, mondjuk a Karmelitával, ugye?

Ha nehezetekre is megy, drága politikusok, ott a városház környékén, picit merengjetek el, ér nektek ennyit a Boltnak falazni? Már nem divat a Nokia, inkább a Samsung és az ájfon a menő. Csak szólunk.