Furcsaságok

Furcsaságok
Megosztom

Ahogy azt korábban írtuk, 2023. január 12-én  a Klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési Bizottság rendkívüli ülése zajlott, melynek keretében szóba került – a Lánchíd körüli pénzek hercehurcája mellett – a taxi tarifaemelés is. Nos, elvileg erre a bizottsági ülésre azért volt szükség, hogy időben beterjeszthető legyen egy egységesen elfogadott javaslat a januári közgyűlésre. Egyelőre a közgyűlésről, pontosabban annak kiírásáról és a beterjesztésekről a korábbi gyakorlattól eltérően semmiféle információ és hír sem lelhető fel a főváros oldalán, ami azért kissé meglepő, különösen annak tükrében, hogy az évek óta mindig a hónap utolsó szerdáján zajlik. Az pedig hét nap múlva lesz. Ha pedig nem akartak januárban közgyűlést tartani, akkor minek rángattak össze mindenkit egy azonnali és nagyon gyors egyeztetésre?

Azt is megírtuk, volt egy kis hajcihő a fent említett rendezvényen, így nagyon vártuk, mikor kerül fel az ott elkészült hanganyag és jegyzőkönyv, amit mi is szeretnénk meghallgatni. A résztvevők tájékoztatása szerint mindkettő készítését az ülés megnyitásakor bejelentették, így logikusan azoknak az oldalra fel is kellene kerülniük. Meg kell állapítanunk, hogy a városháza folyosóin nagy számban előforduló, már az anyatejet is USB porton szlopákoló hipszter ifjak képtelenek voltak hét teljes nap alatt feltölteni egy digitálisan rögzített hanganyagot egy másik digitális eszközre. Arra ugyanis gondolni sem merünk, hogy a megjelent két taxis kolléga elhangzott szavai miatt ez némileg kellemetlen lehet a számukra, ezért késlekednek vele. Azért baromi nehéz lehet valamit úgy ki- vagy megvágni, hogy egyébként az elhangzottaknak elég sok tanúja van. Komoly a dilemma. Ugye? Vagy biztos jön majd a magyarázat, elromlott a felvevő. Hallottunk már ilyet is.

Mindegy. Egyelőre várunk, és kíváncsian figyeljük az eseményeket itt, a messzi távolban, és fogadásokat kötünk, lesz-e közgyűlés januárban, ha igen, mikor, ha nem, miért nem, és ha igen, mi kerül beterjesztésre. Téteket lehet megtenni, hölgyeim és uraim.