BKK – Város (izé) tanácsháza – Bolt

BKK – Város (izé) tanácsháza – Bolt
Megosztom

Amint azt már gyanítottuk és leírtuk, a januári fővárosi közgyűlés nem dönt a taxitarifa ügyében. Sajnos igazunk lett.

Ennek hátterében a BKK – DK – Bolt közös játszadozást lehet felfedezni. Nehéz ezzel vitatkozni, hiszen ahogy tegnap is írtuk, a Bolt múlt héten a nyílt bizottsági ülésen jelezte, nem támogatják a jelenlegi tarifa emelését. Mondjuk a hanganyag azóta sem került feltöltésre, de sebaj, mit számít pár ezer szolgáltató és a családjaik. Majd a jó Bolt a saját üzleti érdekei mellett biztos elintézi, hogy az inflálódó tejföl a taxisnak ne kerüljön annyiba, mint amennyit a bolt, izé, közért kér érte.
Úgyhogy hajrá BKK! Falazz csak továbbra is az észt multinak, azonban az általad leírtakkal ellentétben az ellenőrzési kötelességed vétkes megszegése már nem csak az általad ajánlott gazdasági versenyhivatalra tartozik. Bezony, ezt a papírt is megkapta szerkesztőségünk. Gyűlik az anyag, no.
A hírek szerint még egy változás történt most, az emelés sikeres megpuccsolásával. A december/ januárban a képbe kúszott Momentum/Dk (hiába, akkora az átjárás, hogy néha már mi sem bírjuk követni) a politikai játszadozásuk beteljesedvén visszalépett egyet, és állítólag a hétfőre összehívott újabb egyeztetésre már visszatér Kiss Ambrus alpolgármester. Milyen kár, hogy ezt már két hete tudjuk!
Tehát ismét tényként kezelhetjük, hogy jó liberálisainknak nem nagyon számítanak jogszabályok, törvények, még akkor sem ha azokat pont ők hozták! Egykoron szép fővárosunkból sikerült egy pöcegödröt csinálniuk, úgy biciklisávostól, félig lezárt Lánchidastól, mindenestől, és most ebbe a pöcegödörbe bele akarják húzni a taxizást is, hogy ők azért száraz lábbal át tudjanak kelni, le ne húzza őket tömött zsebük. Szép példa erre Niedermüller szintén tegnap jegyzett ámokfutása, melyben minden taxist drogfutárnak nevez, de hát ő is DK-s, mit várhatunk tőle?
Hogy mindezeknek milyen hatásai lesznek az egyébként jó irányba tartó kormányoldali tárgyalásokra, azt nehéz lenne jósolni. Ja, tudjuk, O1G, bár az állítólag tényleg drog miatt bezárt szülőatya bevarratása okán most egyelőre nem lesz ilyen póló.

Leírtuk már párszor, elmondta mindenki már ezerszer, egy szakmai kérdés nem politika. Tudhatjátok a drogos Juhász esetéből okulva, hogy a taxis nem tűri a politikust szakmai vitákban. Mégis rápróbáltok újra és újra.

Na, elmentek ti a halál faszára! A pesti taxis lelke nem eladó.