Rabszolgák, rabszolgáljatok

Rabszolgák, rabszolgáljatok
Megosztom

A Fővárosi Közgyűlés a mai napon 18 igennel, 14 kormánypárti tartózkodás mellett megszavazta a Bolt számitásokkal alá nem támasztott fércművéről szó szerint bemásolt taxis nyúzó okosságokat, plusz koncként odavetett 10 százalék tarifaemelést egy 50 százalékos üzemanyagár emelés és dübörgő infláció mellett. A nyitó képen látható, kik szavaztak igennel. Jelzésértékű a politikai szarkeverésre, hogy a tavaly május kilencedikén hatályba lépett tarifa akkor száz százalékos egyetértéssel került elfogadásra. Mindez egyértelmű utalás arra, hogy melyik politikai oldalnak milyen érdekeltsége lehet egy tarifaemelés kapcsán.

Ezek szerint a komplett, december óta tartó tárgyalás sorozat nem volt más, mint politika színjáték, a DK által vezérelve. Hiába, jövőre önkormányzati választások, nekik nem drága a taxisok zsebe. Az sem fog nekik fájni, ha még többen halnak meg az autóban ülve, kimerülten.

De elhangzott az is a liberális oldalról, hogy a fuvarszervező csökkentse a beszedett tagdíjat, ha mindenképp kedvezni akár a taxisoknak. Háttér információk alapján ez a Bolt azon kommunikácijára utal, hogy csak 10 százalék körüli jutalékot kér, persze bizonyos feltételek teljesülése esetén. Azt a részét azonban már nem kezeli ennek, hogy ehhez egyre jobban nő a taxizást terhelő és egyéb, folyamatosan növő költségek mellett az autóban eltöltött óraszám.

Valahogy a Bikini sokak által ismert száma jut eszünkbe: rabszolgák, rabszolgáljatok. Hát, a nagyon demokratikus, esélyegyenlőséget, összeborulást hirdető,papíron mindenkit szerető és mindenkiért kiálló liberálisokat ez, úgy látszik, nem hatja meg.

Felidézték, hogy a tanárok már egy éve tüntetnek, de lám, a taxisokkal a párbeszéd kialakult, így ők az okosak és szépek, a kormány pedig a főgonosz. Arról nemes egyszerűséggel megfeledkeznek, hogy ez a tíz százalék pont ahhoz elég, hogy megossza a taxis társadalmat, ahol most számukra elrettentő, valós összefogás és nem tőlük megszokott összefosás alakult ki.

Ahogy az eddigi tarifatárgyalásos beszámolóinkból is látható, az egész mögött semmi más nincs, mint a Bolt cég, de nem annak sofőrjei ismételt előnyhöz juttatása. Felsejlik a tavalyi választásokhoz köthető amerikai dollár milliárdok körüli balhé…. Csak ez esetben most nem a dollár csörög.