Olvasói vélemény

Olvasói vélemény
Megosztom

Kaptuk, megosztjuk. Mert van, aki megírja a gondolatait, és vannak sokan, akik csak a Facebookon vergődnek, kritizálnak, és okoskodnak, miről is kellene írni.

„Az alábbi történet egy fikció. Bármely, a valósággal való hasonlóság csak a véletlen műve.

A BKK ellenőrzésre jogosultja kimegy a Bolt HTX-hez ellenőrizni. Diszpécserközpont működik? Tételes ellenőrzés. Mit hangzik el a telefonos hangbemondás során, milyen számon elérhető a központ, hol ülnek a diszpécserek, telefonosok? Minden rendben van! Engedéllyel rendelkezik, melyhez az előzetes igazolást a Kormányhivatal részére a BKK adta ki. Lehet, hogy éppen az a személy írta alá az előzetes igazolást, aki az ellenőrzést végzi.

Tisztában van vele, hogy a taxisoknak nem a BOLT HTX számlázza a jutalékot, de ő inkább elfordítja a fejét, mert úgy gondolja hogy ez nem érinti a Fővárost.

Mit reagál erre a Főpolgármester? Megdicséri a BKK ellenőrét, BKK igazgatóját, vagy elgondolkodik?

Esetleg elgondolkodik, és felteszi magában a kérdést „Nézzük meg a számokat”.

Itt van ez a BOLT HTX cég. A taxisoktól azt hallottam, hogy a havi jutalék kb. 200.000 Ft/ taxi. Van nekik a Budapest Közút Zrt, azaz a Főváros nyilvántartása szerint 1500 szerződött taxisuk, akkor mennyi is lehet a bevételük évente? 1500 fő x 200.000 Ft tagdíj havonta X 12 hónap = 3.600.000.000 Ft. Vakargatja a fejét. Újra számolja a nullákat. Ba…….s, ez még egy közvéleménykutató szemével is jól látható összeg. Ezt az összeget veszik el a taxisoktól? Próbálgatja kimondani. Három millió, harminc millió, háromszáz millió, három milliárd hatszáz millió. !! Hova kéne rakni a kötőjeleket, ha leírjuk? Ja, bocs, most nem ez a lényeg, mert eszébe jut, hogy ezután az összeg után kéne a Főváros részére 1%- 2% – mikor mennyi – iparűzési adót fizetni. Ennek az összegnek az 1%-a is 36 millió Ft évente!!! Nézzük meg, mennyi iparűzési adót fizetett az utóbbi években a BOLT HTX, azaz az engedéllyel rendelkező cég!

Ja, hogy az elmúlt három évre vetítetten itt is tátong egy kb. 100 milliós iparűzési adóhiány!!!

Ezen számok alapján is „mérlegelendő” az adóelkerülés szándéka, és a BKK ellenőrzések során a – minek nevezzem – tudatlanság, nemtörődömség, szándékos károkozás végrehajtása.”

 

Mi pedig csak annyit kérdezünk: Hajni, már megint?