Csapatostul támadtak a fradisták a szerb szurkolók taxijára

Csapatostul támadtak a fradisták a szerb szurkolók taxijára
Megosztom

Videón, ahogyan fradisták csapatostul támadnak a szerb szurkolók taxijára a Groupama Aréna mellett. A támadók szétszaladtak, amikor a rendőrök megérkeztek. Két ember ellen vádat emeltek.

Az ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik több szurkolótársukkal együtt külföldi drukkerekre támadtak Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint tavaly október 13-án este, a Groupama Arénában megrendezett Ferencváros–Crvena Zvezda Európa Liga-mérkőzés előtt a stadion melletti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva a Ferencváros drukkerei közül többen odarohantak a taxihoz, kinyitották mindkét hátsó ajtót, majd megpróbálták kirángatni a bent ülőket a kocsiból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük.

Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálta megütni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezetőülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött.

A támadásról készült felvételen az látható, ahogyan a drukkerek – köztük a két vádlott – körbeveszik a taxit, kinyitják az ajtókat és megpróbálják kirángatni az autóban ülő szurkolókat, miközben többen ütnek is feléjük. A támadók végül csak akkor szaladtak szét, amikor a mérkőzést biztosító rendőrök megérkeztek.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két férfit csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kiszabását kérte, valamint azt, hogy a férfiakat határozott időre tiltsák el a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által, Magyarországon megrendezésre kerülő mérkőzésektől.

A videót itt találtuk meg: polkorrekt.hu