Egy bíróság szerint nem diszkriminatív az Uber

Egy bíróság szerint nem diszkriminatív az Uber
Megosztom

Egy amerikai fellebbviteli bíróság hétfőn elutasította azt a csoportos keresetet, amely szerint az Uber Technologies diszkriminatív módon bocsátja el az alacsony utasértékeléssel rendelkező sofőröket.

A San Franciscó-i bíróság döntése szerint Thomas Liu, a pert benyújtó sofőr nem tudott elegendő bizonyítékot szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy az Uber nagyobb arányban rúgta ki a nem fehér sofőröket.

Thomas Liu, aki ázsiai-amerikai származású, 2020-ban indította el a pert az Uber ellen. Állítása szerint azután tiltották ki az alkalmazásból, hogy értékelése 4,6 alá csökkent. Liu ügyvédei azt állították, hogy

az utasok nagyobb valószínűséggel adnak rossz értékelést a nem fehér bőrű sofőröknek, és ezáltal az Uber rendszere diszkriminatív.

Liu ügyvédei szerint az alalacsony értékelésű sofőrök kitiltása sérti az 1964-es polgári jogi törvény VII. címét és a kaliforniai diszkriminációellenes törvényt. A testület úgy ítélte meg, hogy Liu nem nyújtott be semmilyen konkrét bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az Uber rendszere valóban diszkriminatív lenne.

Az Uber egyelőre nem reagált hivatalosan a döntésre vonatkozó megkeresésekre.

Forrás: portfolio.hu via Reuters