Breaking! Brutális baleset az Árpád hídon – taxis is érintett

Breaking! Brutális baleset az Árpád hídon – taxis is érintett
Megosztom

Ismét az Árpád hídon történt egy nagyon súlyos baleset. A hatóságok nagy számban érkeztek a helyszínre. Az egyik autó gyakorlatilag kettészakadt az ütközésben. A hídon teljesen megbénult a közlekedés.

Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán. Friss cikkünket megrázó helyszíni fotókkal itt találja.

A Blikk értesülései szerint szerdán késő este súlyos közlekedési baleset történt Budapesten, az Árpád híd közepén. Szemtanúk szerint a hídra percek alatt több rendőr-, mentő- és tűzoltóautó is érkezett, a hidat pedig mindkét oldalról lezárták. Az egyik karambolozó autóból gyakorlatilag alig maradt valami, mintha kettészakadt volna a balesetben. Úgy tudjuk, a balesetnek legalább három halálos áldozata van.

 

A balesettel kapcsolatban megkerestük a hatóságokat. Kiss Ádámtól, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk:

„5 perccel fél 11 előtt érkezett a jelzés a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányitási Ügyeletéhez, hogy három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád híd közepén, a Pestről Budára vezető oldalon.

A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A járművekbe több utas is beszorult, őket feszítővágóval szabadították ki. A beavatkozás idejére lezárták az Árpád hidat, a korlátozás a közösségi közlekedési járművek haladását is érinti.”

A rendőrséget is megkerestük, ők az alábbi, a honlapjukon negyed 12 előtt nem sokkal megjelent hírt ajánlották figyelmünkbe:

„Több autó ütközött össze az Árpád híd Margit szigeti lehajtójánál 2024. július 3-án 22 óra körül. A hidat mindkét irányban lezárták.

Jelenleg tart a sérültek mentése és a műszaki mentés.”

Az Országos Mentőszolgálatot szintén megkerestük, hogy adjanak tájékoztatást a sérültek állapotáról.

A BKK Info az Facebook-oldalán annyit közölt, hogy az 1-es villamos a Göncz Árpád városközpont és a Bécsi út/Vörösvári út között nem közlekedik a baleset miatt. A kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehet utazni.

Egy éve ugyanitt történt tragédia

Éppen egy évvel ezelőtt, 2023. június elsején valamikor éjfél után szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset. Akkor egy ámokfutó autós a bitangerős sportautójával gázolt halálra egy nagyon fiatal biciklist, aki szabályosan közlekedett a hídon a kerékpárúton. Az autó sofőrje elvesztette a kocsi feletti uralmát és annak teljes erejével belecsapódott a korlátba, ami elzárta az autósokat a gyalogosoktól éppen ott, ahol a biciklis közlekedett. Amikor a 690 lóerősre tuningolt Mercedes elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon. És épp néhány napja derült ki, hogy az Árpád hídi gázoló már szabadon járkálhat a fővárosban.