Az autójában maszturbált egy budapesti taxis – így rohad le morálisan a személyszállítás a fővárosban

Az autójában maszturbált egy budapesti taxis – így rohad le morálisan a személyszállítás a fővárosban
Megosztom

Néhány napja az egyik budapesti taxi társaság gépkocsivezetője szeméremsértő magatartást tanúsított: egy családi ház előtt parkolva önkielégítést végzett az autójában. Az esetnek legkevesebb két szemtanúja volt. A bűncselekményt bizonyító videofelvételt elküldték a Privatkopo.hu szerkesztőségének.

Önkielégítést végzett a gépkocsijában az egyik fővárosi taxi társaság sofőrje. Fényes nappal, az utcán, egy budapesti családi ház előtt parkolva. Az esetről videofelvétel készült, amelyet eljuttattak a bűnügyi portál szerkesztőségének. A bűncselekménynek (szeméremsértés) legkevesebb két szemtanúja volt: egy asszony, aki rendreutasította az aberrált taxist, valamint a felvétel készítője.

A Privatkopo.hu értesülése szerint a taxis cég, amelynek képviselője korábban több újságcikkben azt állította, hogy a felvételre jelentkező sofőröket nagyon komoly pszichológiai vizsgálatok révén szűrik, tegnap szerződést bontott a beteges hajlamú gépkocsivezetővel.

Az ügy tehát lezárult – felejtsük el?

Semmi esetre sem. Ugyanis az utóbbi években egyre több baj van a taxisokkal. Valamikor e szakma képviselői a bűnügyi hatóságok egyik legbiztosabb támaszai voltak. Segítették a rendőrök munkáját. Ma inkább munkát adnak nekik. A sárga autókban drogterjesztők, prostitúciót segítők, garázdák, csalók, adócsalók tekerik a kormányt – a tisztességes, valóban személyszállításból élő sofőrök mellett.

Teszik mindezt a taxi társaságok tulajdonosainak, vezetőinek tudtával, passzív támogatásával.

Július elején, Siófokon őrizetbe vett a rendőrség egy 26 éves budapesti taxisofőrt hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, könnyű testi sértés és kábítószerbirtoklás gyanújával. A rendőrök egy zacskónyi – a hivatalos közlés szerint – kábítószer-gyanús anyagot találtak az autójában. Úgy tudni, marihuánát.

Később kiderült, nemcsak a kocsiban volt a Magyarországon legkeresettebb kábítószerből. A sofőr drogtesztje is pozitív lett, azaz nemcsak szállította, fogyasztotta is a szert.

Aki a fentiek ismeretében azt gondolja, hogy a sofőrt foglalkoztató taxi társaság szerződést bontott a drogot szállító (és fogyasztó), erőszakos gépkocsivezetővel – téved. A férfit ugyan kiemelték a személyszállításból, de fuvarszervezőként továbbra is a cég kötelékében maradhatott.

Egy másik esetben a budapesti taxis cég tulajdonosának tudomására hozták, hogy a társaság több sofőrje (megnevezve az érintetteket) kábítószer-terjesztéssel és prostituáltak fuvarozásával egészíti ki a bevételét. „Majd, ha a bíróság jogerősen elítéli őket, akkor megválunk tőlük” – reagált a súlyos bűncselekmény gyanújára. És minden ment tovább.

A közelmúltban arra is volt példa, hogy az egyik neves taxi vállalat büntetett előéletű, cigány verőlegényekkel hajtatta el a konkurenciát fővárosi szórakozóhelyek közeléből. A cselekményről természetesen tudomással bírt a cég vezetése. Sőt…

Megmosolyogtató, amikor ugyanennek a vállalkozásnak a vezetői a taxispiac megtisztítását követelik a hatóságoktól, miközben az érdekkörükbe tartozó másik taxi társaság az iparág egyik legpofátlanabb „utaslehúzó”, adócsaló bandájaként ismert a fővárosban.

Lehet rendcsinálást követelni a kormánytól, csakhogy addig, amíg a taxi társaságok tulajdonosai, vezetői – a cikk elején említett ösztönlényhez hasonlóan – csupán „maszturbálgatnak”, és kizárólag azt figyelik, befizették-e a sofőrök határidőre a havi 100-115 ezer forint tagdíjat, nem fog változni semmi a taxispiacon.

Azaz: de! Egyre rosszabb lesz a helyzet.

Forrás: privatkopo.hu