Tőzsdére megy a repülő taxikat gyártó vállalat

Tőzsdére megy a repülő taxikat gyártó vállalat
Megosztom

A kínai Ehang olyan drónok gyártásával foglalkozik, amelyek képesek embereket is szállítani. A vállalat célja, hogy néhány hónapon belül elindítsa a világ első repülőtaxi szolgáltatását, de szó van a tőzsdei megjelenésről is.

A The Verge értesülései szerint az Ehang benyújtotta kérelmét az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC), hogy a vállalatot a Nasdaq-on jegyezzék, így rövidesen tőzsdére vihetik a kínai céget az Egyesült Államokban.

Várhatóan az Ehang 100 millió dollár értékben dob majd piacra részvényeket az első nyilvános kibocsátáskor (IPO).

A vállalat első számú járműve az Ehang 216, amely egy két üléses, 16 rotorral felszerelt, utasok szállítására képes drón.

illusztrációForrás: Volocopter

Az Ehang már több ezer teszten van túl és nemrég Kantonban már minden engedélyt megkaptak a szolgáltatás elindításához. Ehhez – a városvezetéssel közösen – létrehoztak egy irányítóközpontot, ahonnan majd a repülőtaxikat felügyelik.

Az Ehang drónjai az utasszállítás mellett vészhelyzetek esetén vért és emberi szerveket is képesek lesznek eljuttatni a kórházak számára.

Az Ehangot 2014-ben alapították de a cég azóta nem volt nyereséges, ám ebben nincs is semmi meglepő. Az idei év első felében 5,5 millió dollár veszteséget termelt a cég. A nagyobb baj azonban az, hogy bevételük nagyjából fele egy megrendelőtől származik és két cég felel az Ehang bevételének 66 százalékáért. Amennyiben ők nem vásárolnának többet az Ehang termékeiből és nem vennék igénybe a szolgáltatásokat, úgy hamar nagy bajba kerülhetne a vállalat.

forrás: origo.hu