Taxisnak adta ki magát, így erőszakolt meg nőket egy migráns Brüsszelben

Taxisnak adta ki magát, így erőszakolt meg nőket egy migráns Brüsszelben
Megosztom

Taxisnak adta ki magát egy észak-afrikai migráns Brüsszelben és fuvart ajánlott egyedül lévő nőknek. Az autójába beülő fiatal lányokat azonban nem haza, hanem egy távoli házba vitte, ahol megerőszakolta őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Egyik áldozata, egy 20 éves egyetemista lány megosztotta a vele történteket az interneten. Beszámolója szerint az afrikai migráns Brüsszel Ixelles kerületében járta az utcákat egy olyan részen, ahol egyetemi campusok és több szórakozóhely is van, és ahol nagyon sok fiatal megfordul.

A lány szerint a férfi taxisnak adta ki magát, ha részeg lányokat látott egyedül sétálni. Azt mondta a lányoknak, hogy bárhova el tudja vinni őket, csakhogy valójában egy Brüsszeltől távolabb lévő házba ment velük és ott megerőszakolta őket – áll az áldozat beszámolójában. Leírta, hogy ő egy egyetemi buliból ment haza, enyhén ittasan, amikor a férfi megállította.

Amióta a 20 éves lány közzétette saját történetét, többen is jelentkeztek, hogy velük is ugyanezt tette az áltaxis.

Azóta a brüsszeli ügyészség közölte, hogy letartóztattak egy 44 éves férfit, akit nemi erőszakkal és fegyverrel való fenyegetéssel vádolnak.

Nem ez az első eset, hogy egy migráns taxisnak adja ki magát, hogy így csalogassa magához a nőket, akiket aztán megerőszakol. Januárban Londonban ítéltek el egy 28 éves férfit több év börtönre, miután Uber sofőrnek adta ki magát és elrabolt, majd megerőszakolt egy nőt, augusztusban pedig Bordeauxban az Uber Eats egyik bangladesi migráns dolgozója erőszakolt meg egy egyetemista lányt.

Forrás: origo.hu