Vonat és taxi ütközött Vecsésen

Vonat és taxi ütközött Vecsésen
Megosztom

A balesetben az autó teljesen összeroncsolódott.

Vonattal ütközött egy autó vasárnap este Vecsésen, a Szép utcai félkaros fényjelző készülékkel biztosított vasúti átjáróban – írja a police.hu. A balesetben senki nem sérült meg, a forgalom az átjáróban már zavartalanul haladhat.

Egy taxis vasárnap Vecsésen becsúszott autójával a vasúti átjáróban a peron és a vágány közé, a kavicságyba. A sofőr mindent megtett, hogy autója kiszabaduljon a csapdából, de lecsukódott előtte és mögötte a sorompó, így végül fel kellett adnia – a vonat megérkezése előtti utolsó pillanatban kiugrott és ez megmentette az életét. A szerelvény viszont ripityára törte a sárga fóliás taxit.

„Kollégánk nem sérült meg, de szörnyen megviselték a történtek, senkinek nem akar beszélni róla. Érthető, hiszen elveszítette az autóját, a munkáját. Most otthon pihen, próbálja újratervezni az életét” – mondta a Blikknek a 6×6 taxitársaság egyik munkatársa.

A helyiek szerint nagyon hirtelen csukódik le a sorompó és olyan sűrűn, gyorsan jönnek a vonatok, hogy vannak, akik gyalog is rettegnek itt átkelni. Az autós balesetek sem ritkák, egy helyi szerint az átkelés felér egy bátorságpróbával.

Vecsésen a dombtetőre épült vasúti átjáró pont kettészeli a falut. Már csak a helyszínelők krétarajzai emlékeztetnek arra, hogy vasárnap este kevés híján tragédia történt. Szinte percenként kergetik egymást a dübörgő tehervonatok és az intercityk, aki nem figyel, könnyen beragad a két sorompó között.

– A fiamtól tudom, hogy a vonat megint ledarált egy, a sínek között ragadt kocsit – mesélte a Blikknek Dobrovicz Márton (70). – Higgyék el, felér egy bátorságpróbával ezen a vasúti átjárón az átkelés. Pár hete ugyanitt robbant le egy másik autó.Utasai az utolsó pillanatig próbálták áttolni, mielőtt a gyorsvonat telibe kapta és eltolta egész a kanyarig.

– Olyan gyorsan csukódik le a sorompó és olyan sűrűn, gyorsan jönnek a vonatok, hogy gyalog is rettegünk átkelni azon az átjárón – mondta lapunknak egy a vasútállomás mellett lakó kismama.

Nem elég, hogy a balesetet okozó taxisofőr elveszítette a munkáját, de ellene a közlekedés elleni bűncselekmény elkövetése miatt nyomoz a hatóság – tudta meg a Blikk Vajta Szilviától, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Kevesebben ütköznek

Október 31-ig 62 esetben ütköztek gépjárművel a vonatok vasúti átjárókban, míg a tavalyi év azonos időszakában 75 ilyen jellegű baleset történt – tudta meg a Blikk Biber Anettől, a MÁV szóvivőjétől, aki hozzátette: a vasúti átjárókban történt balesetek hátterében mindig az autóvezetők figyelmetlensége, a KRESZ előírásainak megszegése áll.

Forrás: 444.hu; origo.hu

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA