Amikor nem megy a Bolt…

Amikor nem megy a Bolt…
Megosztom

Két embercsempész és tíz illegális migráns

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottakat, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5107-es számú úton, Újmohács külterületén 2020. január 8-án 0 óra 40 perckor megállítottak két egymás mögött haladó taxit. A járművekben a sofőrökön kívül 5-5 – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőrök segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsák.

A járművezetőket – egy 28 éves dunaújvárosi férfit és egy 49 éves budapesti nőt – az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre. Velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsokat, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu