Csak kérdezünk – Vol.2.

Csak kérdezünk – Vol.2.
Megosztom

Sokak állítása szerint egy kapcsolatban a hetedik év a vízválasztó. Ez a nagy összeveszések, a szakítások éve, pláne, ha egyáltalán nem is működött az a kapcsolat, vagy tele volt buktatókkal. Bizony, az újkori ámokfutásként aposztrofálható, de szerelemnek sosem volt nevezhető taxis – BKK (Közút) kapcsolat a hetedik évébe lépett. Mivel ez a kényszerű frigy sosem volt szerelem, sőt még annak közelében sem járt, gyaníthatóan egyik fél részéről sem, a fentiek szerint ideje lenne már megszabadulni egymástól. Lássuk be, ez a kapcsolat (ámokfutás) nem működik. És amíg tehetségtelen, a témához még csak nem is konyító rosszindulatú egyedek próbálkoznak a semmivel, jobb nem is lehet. Úgyhogy kérdezünk, hátha végre rájönnek, hogy a macerás, kényszerűen függő házastárstól ideje lenne végre megszabadulni.

És ha már kérdezünk, akkor megint és újfent a Bolt jelenség. Lassan teljesen háttérbe szorul a Főtaxi szorgoskodása, erős konkurencia egy másik bolt, ami a Bolt.

Azt már megszoktuk, hogy Főtaxit, Cityt a kutya nem ellenőriz. Írni-olvasni nem tudó, idegen nyelven csak „téntauzend”-ig jutó navajo indiánok egyetlen BKK ellenőr ingerküszöbét sem érik el, ha Főtaxi vagy City csillár alatt ülnek. És most újabb játékost vettek be a kis klikkjükbe. Szóval, kérdezzük, ki felelőse, és milyen alantas érdekek mentén megy a nagy rendfenntartó erők utcán tapasztalható vaksága a Bolt esetében?

Amint azt már pár éberebb taxis kiszúrta, és tudomásunk szerint szóvá is tette, a Bolt társaság kötelékébe tartozó járművek az alábbi módon minősítenek az Asztalos S. utcai nagyon hivatalos, és véletlenül sem korrupt bázison. Befelé a régi Taxify szabadjelzőkkel mennek, majd a minősítés után az utcán csere az új(nak mondható) Bolt szabadjelzőre, és nyomás fosztogatni. Bocsánat, dolgozni. A bázis polcain a mai napig nincs kiállítva a Bolt szabadjelzője. Tudjátok, ahol a többi hivatalos hiéna, oh pardon, akarom mondani taxitársaság szabadjelzői porosodnak. Mindez pedig azt jelenti, hogy közel ezer, valós engedély nélküli Bolt taxi rohangál a főváros utcáin.

A kérdés adja magát. Az utcai ellenőrzések során oly lelkes ellenőrök mitől nem látják – esetleg nem láthatják? – az eléggé nyilvánvaló különbséget? Korunk mindenható taxiellenőr nagyasszonnya – aki nem tudná, úgynevezett Rásó néni, alias Bandzsamacska – nyilván lényegre törő válaszokat tudna adni fent említett anomália kapcsán, már ha hajlandó lenne megszólalni ezen ügyben (is). De nem hajlandó, sőt, valószínűleg hősiesen vallja, hogy ezt az oldalt sem ismeri. Esetleg Közút? Esetleg NKH? Vagy a taxisnak ehhez sincs semmi köze? Ő csak menjen, és húzza az igát?  

Visszatérve az első mondatokra… Tényleg szüksége van a fővárosi taxizásnak még erre a tehetségtelen, inkább csak félkarú rablóként azért egész jól funkcionáló ellenőrzési háttérre is? Nem elég a szabadrabló fuvarkufár bagázs?

Igy a hetedik év magasságában bátran kijelenthető, úgy hiányzott ez az egész rendeletalkotósdi és ellenőrzősdi pénzlehúzó-nyúzó hereverés a taxisok világában, mint mókusmamának az erdőtűz. Ez úton is gratulálunk az összes szereplőnek!

Taxis Tivadar