A Hori-Zone embereinek feladata a nem-Főtaxisok elkergetése!

A Hori-Zone embereinek feladata a nem-Főtaxisok elkergetése!
Megosztom

És amiről az üvöltöző biztonságiak nem beszélnek….

Ha a reptér területéről Főtaxi viszi el az utast, akkor a Fővárosi Önkormányzati rendelet még Tarlós úr által megfogalmazott „tarifaemelése” sérül, ugyanis a taxisnál maradó rész – kvázi régi és új tarifa közötti különbözet a Főtaxi góréi, és onnan ki tudja, kiknek a zsebébe vándorol, úgynevezett pacsipénz, leadó, stb. formájában. Tehát a jelenlegi „rendcsinálás” semmi másról nem szól, mint szokás szerint a pénzről, ugyanis ha nem a Főtaxi szerződés szerinti autói viszik el az utast, akkor jelentős anyagi veszteség éri a Főtaxit, és …. Ennek függvényében olvassátok az alábbiakat.

Drága Főtaxis dolgozók! Titeket sem az eszetekért tartanak, hanem mert jók vagytok bohóc-droidnak.

A reptér taxis hiénáit is elkergetik

airport1_500

Egy korábbi, tán 2014-es hír szerint a Budapest Airport Zrt. új biztonsági szolgáltatót alkalmaz a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér termináljainak közúti előterén, egyebek mellett azért, hogy az illegális taxisok jelenlétét visszaszorítsa. Ehhez hosszú távú szerződés keretében igénybe vette a Hori-Zone Security szolgáltatását, amelyről sikeres, három hónapos próbaidőszakot követően döntött. Ez alatt az idő alatt az illegális taxisok által felszámolt magasabb fuvardíj és az arrogáns viselkedésük miatti utaspanaszok száma csökkent.

A biztonsági szolgáltató munkatársainak feladatkörébe tartozik, hogy tájékoztassák az érkező utasokat a legális közúti személyszállítókról, majd a szerződéses taxiszolgáltató pultjához irányítsák, és emellett figyelmeztessék az utasokat az illegális taxisok igénybevételének veszélyeire.

Mondjuk ez már kimeríti a hitelrontás és károkozás vétségét is, de ez egy másik kérdés. Mert hát ők, azaz a biztonsági őrök milyen alapon állapítják meg valakiről, hogy illegális-e, és milyen jogon nevezik illegálisnak a Budapesten szolgáltató egyéb taxis társaságok dolgozóit, csak azért, mert éppen nem az ő cégük áll szerződésben a reptérrel? És mindezt a repülőtér urai hagyják, elnézik, és tapsikolnak hozzá.

airport2_500

A Hori-Zone Információs és Biztonsági Iroda Kft. munkatársai több nyelven informálják az érkező utasokat (kvázi legközelebb már finnül, lappul és irokézül is fognak anyázni), hogy csak a repülőtérrel szerződött Főtaxi szolgáltatásait vegyék igénybe, mivel így szabott áron jutnak el a szállodájukig. A külföldiek az átadott szórólapon már látják a viteldíj összegét is.

airport3_500

A Hori-Zone Információs és Biztonsági Iroda Kft. szakembereinek udvarias fellépése (ezt tapasztalták a taxisok is) és korrekt információs tevékenysége eredményeként nagyban javult a helyzet, és az utasokat elhalászó taxis hiénák száma radikálisan visszaesett.

Érted. Elhalászó. Pofám leszakad. Ha Józsi bácsi rendel egy másik cégtől taxit, mert utálja az öltönyös irokéz harcosokat, akkor sincs joga ehhez, mert majd a reptér verőemberei rákényszerítik, hogy nem halászó hivatalossal menjen. Ha kell, ütéssel, anyázással (finnül, lappul, irokézül, mert sok nyelven beszélnek).

A Budapest Airport illetékese megjegyezte, hogy a repülőtér akciótervében további lépesek is szerepelnek az engedéllyel rendelkező repülőtéri szolgáltatók üzleti érdekeit sértő, illegális üzleti tevékenységek visszaszorítására. Ezeket a további visszalépéseket tapasztalhatják mostanában a reptéren előforduló taxisok, hogy az utasokról már ne is beszéljünk.

Forrás: biztonsagpiac.hu; fotók: Schneider Tamás, kommentek: Taxis Tivadar