Demonstráció készül

Demonstráció készül
Megosztom

Demonstrációt szervez az 5ök néven elhíresült, taxisokból álló csapat a repülőtéren zajló, felháborító események miatt. A demóra 2020. február 5-én kerül sor, 16 és 18 ra között, a Ferihegyi repülőtérre vezető út Szemeretelepi pihenőhelyénél.

Az esemény facebook leírásában így fogalmaztak:

„Tisztelt Érdeklődők!

Nekünk,a közvélemény előtt 5ökként ismert taxisoknak,elegünk lett a reptéri biztonsági-szolgálat erőszakos magatartásábòl, és a magunk eszközeivel igyekszünk ez ellen tenni!

Mi, mint családapák felelősek vagyunk családunk eltartásáért, mint jogszerű taxisofőrök, felelősek vagyunk szakmánk hìrnevéért és taxis kollégáink testi épségéért, mint magyar állampolgárok felelősek vagyunk egy erőszakmentes légkör megteremtéséért a reptéren.

Mivel a reptéri biztonsági szolgálat pont ezekben akar ellehetetleníteni bennünket, ezért mi, a béke nyelvén szòlva egy erőszakmentes és figyelemfelkeltő demonstráciòt tartunk 2020. február 5-én 16:00 tòl 18:00 òráig a szemeretelepi felüljárònál. A rendezvény annak üzenetét hivatott közvetíteni, hogy elég volt az erőszakból!

Mi 5ök:

– BKK engedéllyel rendelkező szolgàltatók vagyunk, akiket ennek ellenére folyamatosan vegzálnak az őrök rendszeresen.

– Nem vitatjuk a Főtaxi privilegizált státuszát, de a verseny tisztasága érdekében szeretnénk munkánkat mellettük mi is jogszerűen végezni.

– A biztonsági szolgálat nem lehetetleníthet el bennünket erőszakos módszerekkel.

– nem engedhető meg a 21. században erőszak alkalmazása a reptéren, nem ronthatjuk ilyen formában az országimázst

– mi azt szeretnénk elérni, hogy dolgozhassunk, jogszerű keretek között

Csatlakozzon hozzánk Ön is, amennyiben egyetért törekvésünkkel, és Ön is azt szeretné, hogy a reptér egy valóban kulturált, európai és békés helyszín legyen!

Szeretettel várunk minden taxis kollégát, aki szolidaritását fejezi ki velünk szemben, így természetesen a Főtaxis kollégákat is, akik szintén elég sok jogsértés elszenvedő alanyai! Természetesen szeretettel várjuk azokat a civileket is, akiknek értékrendjében elfogadhatatlan az erőszak alkalmazása.

Reméljük, hogy a taxisok ismét egységbe tömörülve megmutatják azt, hogy a szakma összetart, és sikerül egy mindannyiunk érdekében álló élhető munkakörnyezetet megteremteni!

Fontos, hogy minél többen legyünk, és hallassuk a hangunkat, ezért találkozunk a demonstráción!”

A facebook esemény itt érhető el.