Életfogytiglant kapott a taxis támadója

Életfogytiglant kapott a taxis támadója
Megosztom

Az origo.hu portálon jelent meg ma az alábbi hír. Most őszintén, milyen különbséget véltek felfedezni a taxis életére, illetve bevételére pályázó bűnöző, és a szintén ugyanezt a cselekményt elkövető fuvarkufárok, biztosítótásaságok, BKK és társaik között? Így első olvasatra pusztán annyi csak a különbség, hogy a fuvarkufár néha juttat egy kis morzsát, legyen miből neki fizetni, a többit még ennyire sem érdekli, miből termeli ki a taxis.

Utasa útközben támadt a taxisra egy késsel. Harmincszor szúrta meg a nyugdíj előtt álló sofőrt. A taxisnak ezek után volt annyi jelenléte, hogy hívjon magához segítséget. Első fokon a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a támadót.

Ahogy az Origo is megírta, a 34 éves férfi 2018. május 25-én, éjjel leintett egy taxit a Nagyvárad térnél, majd a XX. kerületi Ady Endre térre vitette magát.A Mártírok útja környékén a férfi megragadta a sofőr ingének a nyakát, hátra húzta, majd a nála lévő késsel többször megszúrta és megvágta.

A sofőr ekkor gyorsított és éles kanyarokat vett, hogy a férfi leszálljon róla.A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi eldőlt, de gyorsan felült és tovább szurkálta a taxist.Az autó az Ady Endre térnél lefulladt.

A támadó ekkor a sofőr értékeit kérte, aki odaadta neki a pénztárcáját. Ezek után a férfi még ellenőrizte, hogy van a taxison gyűrű, majd a tárcával együtt elmenekült.

Fotó: bors.hu

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolta meg a férfit.A bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a visszaeső férfi, valamint kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét.

Az ítélet ellen a férfi és a védője is fellebbezett, így az nem jogerős.