„A jobb kezem már nem mozog rendesen” – Visszatért a taxizáshoz az a sofőr, akit brutálisan megkéselt egy utasa

„A jobb kezem már nem mozog rendesen” – Visszatért a taxizáshoz az a sofőr, akit brutálisan megkéselt egy utasa
Megosztom

Két évvel ezelőtt egy taxis életére tört egy utasa, aki késsel többször is megszúrta őt, hogy megszerezze napi bevételét.

Két évvel ezelőtt történt, hogy egy taxist a fővárosi Nagyvárad térnél leintette egy férfi, aki a XX. kerületbe akart eljutni, ám amint elindultak, rátámadt a sofőrre. Több késszúrással tört a taxis életére a mindössze 20 ezer forint bevétel reményében. Míg G. Richárd a hátsó ülésről szurkálta, a 65 éves nyugdíjas a gázra taposott, majd éles kanyarokat vett, amelyek következtében a támadója eldőlt.

(A legfrissebb hírek itt)

A bírósági tárgyalások során a 34 éves támadót nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. A taxis az utolsó tárgyalás kivételével minden tárgyaláson megjelent, az egyik alkalommal a támadója bocsánatot is kért tőle, majd azzal mentegetőzött, hogy nem úgy tervezte, illetve, hogy leitatták a rablás előtt. A nyugdíjas sofőr, Béla azóta elképesztő lelki erőről tett tanúbizonyságot, ugyanis minden félelme ellenére visszatért munkájához – számolt be a Bors oldal.

„A történtek megerősítettek, persze, hálát adtam Istennek, hogy túléltem, így még mindig taxizhatok. A visszatérésem utáni második munkanapomon szándékosan felvettem egy olyan öltözékű férfit, akit korábban nem vittem volna el. Ezzel teszteltem magam, szerencsére semmi gond nem volt. A taxizás mun­katerápiaként segít túllendülni a traumán. A legrosszabb az egészben, hogy a jobb kezem már nem mozog rendesen, így barkácsolni sem tudok, valamint a konyhában is ügyetlen lettem. Ezt már sohasem adja vissza semmi” – árulta el a lapnak Béla.

Forrás: blikk.hu