Elfelejtettek szólni a taxis cégeknek

Elfelejtettek szólni a taxis cégeknek
Megosztom

A hiénák kiszorítása mellett a tarifához is hozzányúlhatnak, és naprendre vehetik a taxiállomány kizöldítését. A budapesti vezetés leghamarabb a költségvetés elfogadását követően ül le a szolgáltatókkal.

A sajtóból értesültünk arról, hogy ismét napirendre kerülhet a fővárosi taxirendelet – erről Tamás Miklós, a City Taxi elnöke nyilatkozott a Világgazdaságnak. Elmondta, hogy mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától (BKIK), mind pedig az Országos Taxis Szövetségtől (OTSZ) segítséget kértek: járjanak közben, hogy a budapesti vezetés terveinek megvitatásába a fuvarszervező cégeket is vonják be, ám ez idáig a City Taxihoz nem érkezett megkeresés az ügyben. Ugyanerről tájékoztatta lapunkat a Bolt részéről Láng László menedzser.

Eddig nem kaptunk megkeresést a fővárostól, de ahogy a korábbiakban is, minden, a szektorra vonatkozó egyeztetésben örömmel veszünk részt – írta.

A Főtaxi már valamivel informáltabb a kérdésben, érdeklődésünkre úgy reagált, hogy a BKIK-n keresztül – amely a nagyobb taxitársaságokat és személytaxis érdekvédelmi szervezeteket is tömöríti – aktívan részt vesz a Fővárosi Önkormányzat által az ágazattal kapcsolatban felvetett javaslatok megvitatásában, ami jelenleg is zajlik. A taxirendelet szerint Budapesten tíz minősített taxitársaság működik. Mindegyiküket megkerestük a kérdésben, de a többiektől nem érkezett válasz, ahogy a BKIK ipartagozatának közlekedési osztályától sem.

A még 2013-ban elfogadott fővárosi taxisrendelet módosítását Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes jelentette be a Népszavában. Úgy fogalmazott, hogy alapvetően áttekintik a taxik működését, mert a városházán úgy látják, a budapestiek nagy része elégedetlen.

Biztos, hogy változásokat fogunk kezdeményezni, a mostani helyzet nem maradhat fenn sokáig. Ennek előkészítését és egyeztetését le fogjuk folytatni.

Az ATV-ben a hiénák kiszűrését említette, a mostani tarifákra pedig brutális drágulásként utalt. A Világgazdaságnak viszont nem nyilatkozott a részletekről, arra hivatkozva, hogy a módosításról szóló tárgyalások csak a fővárosi költségvetés elfogadását követően kezdődnek meg.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Forrás: vilaggazdasag.hu/ Fotó: Kallus György/Világgazdaság