Dübörög a pesti taxi….

Dübörög a pesti taxi….
Megosztom

…vagy mégsem?

A január és a február sosem volt a taxis szakma Kánaánt hozó időszaka, de most már kimondhatjuk: ilyen szar tán még sosem volt. Valahogy a március sem akar beindulni….Az sem segít a helyzeten, hogy a koronavírus járvány miatt tömegével mondják vissza az üzletemberek és az előszezonos turisták a szállásokat.

Rossz nyelvek szerint bizony szar került a palacsintába Főtaxi háza táján is, és – bár lehet, csak „urban legend” – állítólag már több százan nem tudták befizetni a tagdíjaikat sem. Mondjuk ezt a vad és elszánt, pártkatonákat megszégyenítő módon kommentelők cáfolják, biztos nekik dübörög a gazdaság.

Más cégeknél is gondok vannak, a fuvarkufárok lassan kénytelen lesznek lemondani a nyári luxusnyaralásokat, mert nem jönnek a bevételek. Sokan feladják, abbahagyják, mások egyszerűen nem tudnak fizetni. Mindez magával rántja a bérautó tulajdonos cégeket is, ahol természetesen első körben – az amúgy kétórás, filléres bejelentővel foglalkoztatott – sofőrök járulékain spórolnak.

De a hab a tortán, vagy a csúcsdísz a minapi akciója volt, TaxiPlus részéről. Tudjátok, a Zengő-féle csapat. Hozzájuk besorakoztak az emberek szépen, sorban bégetni, bocsánat, tagdíjat fizetni, majd miután bezárt a pénztár, öt perc múlva kiküldték a körüzenetet: buktak egy szállodaláncot. Is. Csak úgy, az MTVA után, hogy a Groupama szerződést már ne is emlegessük.

This image has an empty alt attribute; its file name is 88248400_130714128361468_794030133227814912_n.jpg

A fuvarkufárok már egymással alkudoznak a zsíros helyekért, persze nem látványosan, hanem vastag Nokiás dobozokkal lövöldözve egymásra, szigorúan a kicsi szolgáik feje fölött. Abban azért ne reménykedjen egyik mezei taxis sem, hogy esetleg őt találják el a dobozzal/borítékkal/szatyorral, mert ők csak adhatnak pénzt, jó sokat, de cserébe nem kaphatnak semmit.

Mindeközben annak ellenére, hogy a logika szerint a fuvarkufárok nagy véd- és dacszövetségének már igencsak bomladoznia kellene, a BKIK vezérkarában egész furcsa körülmények között szereznek szavazatokkal pozíciókat. Persze tudjuk, ki az, akinek futja a pacsipénzekből – nem a lekönyvelt tagdíjakból – megfinanszírozni, hogy legyen bőven rá és a preferáltjaira szavazó bázis. Csak halkan súgjuk: egy ilyen szavazóképes egyed díja 20 ezer forint. Ennyiért kap jogot a megfelelő helyre húzni az ikszet.

De hát dübörög a gazdaság, a budapesti taxisok jól teljesítenek, legalább kommentelésben és fotelharcban biztosan. Csak így tovább, fotelharcosok!

Taxis Terka