Ezt se mi írtuk….

Ezt se mi írtuk….
Megosztom

…hanem a fullank.hu. De mélyen átérezzük és adjuk. És csak halkan jegyezzük meg: a kezdeményezésünkhöz csatlakozó Főtaxis kollégákat természetesen mindennel elláttuk, amivel a cégük nem: kaptak szájmaszkot, fertőtlenítőt és gumikesztyűt is.

Az M1-es tévések és a vendégek sem lehetnek biztonságban a Főtaxi autóiban…?

Dizájnos fertőtlenítőre várnak, és addig?

Nem viselnek szájmaszkot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkatársait és vendégeit Főtaxi sofőrjei, a gépkocsikban nincs kézfertőtlenítő – értesült a Fullánk.hu. A milliárdos Nagy Elek vállalkozása egy hete vette át – egy rendkívül furcsa közbeszerzési eljárást követően – a szolgáltatást az MTVA-nál.
Panaszkodnak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársai és vendégei: az új szolgáltató, a Főtaxi gépkocsivezetői nem viselnek szájmaszkot, sem gumikesztyűt, az autókban nincs kézfertőtlenítő. Döbbenetes, hogy az egyre súlyosabb járványhelyzetben, három héttel azt követően, hogy a koronavírus megjelent Magyarországon, a legnagyobb taxis társaság tulajdonosa (a Fidesz-közeli Nagy Elek) és vezetői a minimális védekezéshez szükséges eszközökkel sem voltak képesek ellátni sofőrjeiket.
Március 13-án, egy belső körüzenetben, Reich Ádám (fotónkon), a Főtaxi taxi-szolgáltatási vezetője arról tájékoztatta a gépkocsivezetőket, hogy „a Főtaxi már megrendelt minden kolléga számára 2 tubus logózott kézfertőtlenítőt és egy doboz C-vitamint, melyet a megérkezést követően azonnal szétoszt”. Szájmaszkot tehát még csak nem is ígértek a gépkocsivezetőknek, viszont a kézfertőtlenítőkön ott lesz a Főtaxi emblémája… Sokat elárul ez a Főtaxi vezetőinek járványhoz való viszonyulásáról. A logó, az nagyon fontos nekik. Mindennél fontosabb. Meg a C-vitamin.
Az üzenet kiküldése óta 2 hét telt el, de a megígért (logózott!) kézfertőtlenítő és vitamin nem érkezett meg a főtaxis sofőrökhöz.

A Fullánk.hu – e-mailben – az alábbi kérdésekkel kereste meg Reich Ádámot:
„Mi az oka annak, hogy hetekkel a világjárvány magyarországi megjelenése után még mindig nincsenek szájmaszkkal és kézfertőtlenítőkkel ellátva a Főtaxi gépkocsivezetői?
Ki vállalja a Főtaxi részéről a felelősséget azért, ha egy főtaxis sofőr a szükséges védőeszközök hiánya miatt esetleg megfertőzi az MTVA munkatársait, vendégeit?
Ön a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara (BKIK) Ipari Tagozatának keretén belül működő Közlekedési Osztály elnöke. Egy vállalkozói közösség vezetőjétől elvárható lenne, hogy munkája során felelős magatartásával példát mutasson a vállalkozóknak. Mit gondol: megvalósul ez a példamutatás?”
Reich Ádám nem válaszolt. Lapít.Van miért. Mi mindenesetre arra kérünk mindenkit, hogy nézze meg milyen taxiba száll be…!

mml