Mert mi országosak vagyunk…

Mert mi országosak vagyunk…
Megosztom

A kolorline.hu mai cikkében kiemelte, hogy bizony, amikor létrehoztuk a „Taxisok a védekezésért” elnevezésű csoportunkat, a kezdeményezéshez több vidéki taxis is csatlakozott. Jöttek kisebb vidéki cégek és magántaxisok is, egy számított: a segíteni akarás.

A kazincbarcikai fiúk az első pillanattól pörögnek, segítik városuk kórházának dolgozóit.

Taxisok a védekezésért

Páratlan kezdeményezést indítottak a magyar taxisok mindazoknak az egészségügyi dolgozóknak – elsősorban orvosoknak ás ápolóknak – akik oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-fertőzés elleni harcban. A fővárosi taxisok hozták létre a „Taxisok a védekezésért” nevű csoportot, amelyhez számosan csatlakoztak az ország különböző részeiből. A felhívásra a Kazincbarcikán működő taxisok közül is jelentkeztek.

– Nagyjából három hete kerestem meg a csoportot, ahonnan tájékoztatást kaptam a csatlakozás és a szállítás feltételeiről. Ennek tükrében vállaljuk, hogy a nap bármely szakában Kazincbarcika területén ingyen fuvarozzuk az orvosokat és az ápolókat. Különösen érvényes ez a tüdőgondozás területén, valamint a felnőtt, illetve e gyermeksürgősségi ellátásban dolgozókra. Vidéki alkalmazottak esetén üzemanyagárban tudjuk a munkahelye és a lakása között szállítani az igénylőket. A cél az, hogy azoknak az orvosoknak, valamint ápolóknak, akik egy esetleges hosszú műszak után nem akarnak autóba ülni, mert fáradtak, vagy vidékre nem tudnak tömegközlekedéssel hazamenni, megkönnyítsük a közlekedését. A barcikai kórházon kívül ezt felajánlottuk az edelényi Koch Róbert Kórház részére. Ha ők vállalják a felelősséget, hogy akár ketten-hárman beülnek az autóba, úgy is elvisszük őket, de az egyenkénti szállítást is meg lehet oldani. Egyébként az a tapasztalatom, hogy a dolgozók nagyon óvatosak, szinte minden esetben szájmaszkban és kesztyűben szállnak be az autóba. Különben mi szintén minden egyes utas után lefertőtlenítjük a kilincset kívül – belül, az ablakot, a kárpitot a biztonsági övet, külön a csatját. A nap végén végzünk egy komplett nagytakarítást, és három-öt naponként ózonnal fertőtlenítünk végig. Ezen kívül működik a taxi – szolgáltatás, de ha tudunk segíteni, akkor nagyon szívesen.– nyilatkozta Balogh Roland, a Roland Taxi tulajdonosa.

Ugyancsak vállalta ezt a szolgáltatást a Kolor Taxi. Jaskó Dánieltől a vállalkozás vezetőjétől megtudtuk, hogy működésük első pillanatától kezdve segítik a város lakóit, amiben csak tudják.

– Az időseknek elmegyünk bevásárolni, sőt, több gyermekét egyedül nevelő anyuka gyerekeit hoztuk – vittük iskolába, óvodába, így teljesen természetes volt csatlakozásunk a csoporthoz, hiszen a jelmondatunk is ez: „Tégy jót és veled is jó dolgok fognak történni!” – fűzte hozzá a vállalkozó.

A városban szolgáltatást nyújtó Taxi 60 az előző két taxishoz hasonlóan Barcika belterületén szintén ingyen szállítja a sürgősségi ellátásban tevékenykedő orvosokat és az ápolókat, vidéken pedig üzemanyagárban tudnak fuvart vállalni- tudtuk meg Antal Katalintól, a vállalkozás vezetőjétől.