Dylyver – avagy az új Über

Dylyver – avagy az új Über
Megosztom

Magyarországon a 2016-os Über-ellenes tüntetések hatására a kormány betiltotta az Übert. Persze nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy az illegális személyszállítás azóta is működik, hiszen látjuk, folyamatosan kapjuk a zárt viber-Über csoportok képernyőmentéseit.

Várható volt, hogy nem fog annyiban maradni a történet. Nem újdonság, hogy az Über egykori hazai helytartói jelenleg a Bolt taxitársaság vezetésében ücsörögnek, de róluk legalább elmondható, hogy többé-kevésbé a szabályzatok, rendeletek betartásával igyekeznek tevékenykedni.

Azok számára, akik semmiféle rendeletet nem kívánnak betartani, ám legalább valamiféle taxi-álca mögé bújva, a fuvarkufárok sarcolásait magukról lerúgva óhajtanak tevékenykedni, megjelent a legújabb platform. Mesésen kihasználják a független szolgáltatók szabadság iránti vágyát, fittyet hánynak minden rendeletre, és tobzódnak, hiszen az egykori kormányrendelet – szerintük – csak az Überre vonatkozott.

No, de nézzük, miről szól a legújabb, újfent nagyon innovatív cucc, a Dylyver, amiért annyi – mostanság munka híján vergődő – taxis sárlik.

Igazából a koronavírus helyzet sem zavarja őket, sőt, a taxisok mélypont alatt levő forgalmát meglovagolva még ösztönzik is őket, hogy most regisztráljanak. Ezt írták:

„Unja már az otthoni semmittevést? Szeretne jutalékokban részesülni a világ bármely pontján utazó utasok és taxisok fuvarja után? A Dylyverrel ezt most megteheti! Ne várjon a karantén végéig, vágjon bele még ma. Hívja meg barátait; felhasználókat és járművezetőket a világ minden tájáról, és szerezzen folyamatos részesedést minden egyes utazásukból.
A Dylyverrel:
– Pénz kereshet világszerte minden egyes utazás után
– Regisztráljon sofőrként és dolgozzon a saját beosztása szerint
– Azonnal kiutalhatja a sofőri és ajánlói bevételeit a Dylyver betéti kártyára”

Persze van csodás app, androidra és Apple készülékekre is, és ehhez kapcsolódóan saját Dylyver bankkártya és NFC kulcstartó is, hiszen a lényeg az innováció, a lendületes, fiatalos stílus, még akkor is, ha amúgy minden törvénnyel és rendelettel szembemegy.

És hogy ne legyenek kétségeink, mennyire az Über küszöb alatti vissza osonkodása a történet, álljon itt az az sms üzenet, amit kollégánk kapott a Dylyver alkalmazásba történt regisztrációja során: