Újabb drámai részletek a HÉV elé ugró taxis ügyében

Újabb drámai részletek a HÉV elé ugró taxis ügyében
Megosztom

M. György nem sokkal előtte gázolt el egy motorost.Már a helyszínen volt a mentő, amikor a 63 éves taxisofőr a HÉV elé lépett. M. Györgynek mégsem volt esélye a túlélésre – írja a Bors.  

A lap számolt be arról, hogy a soroksári HÉV elé vetette magát M. György, miután elgázolt egy motorost. Vélhetően bepánikolt, miután meglátta a mozdulatlan áldozatot. Pedig a motoros férfi könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A Bors megtalálta a HÉV-et vezető 25 éves R.-t. A fiatalember nem nyilatkozhatott a balesetről, de egy közeli barátja mesélt arról, R. hogyan emlékezett vissza a történtekre.

– A taxis férfi a járda szélén állt, amikor a HÉV közeledett. R. azt hitte, hogy – mint sok más hasonló helyzetben – csak át akar kelni a síneken, miután megvárja, míg elhalad a jármű, de váratlanul az utolsó pillanatban egy furcsa mozdulattal belépett elé – mesélte a Borsnak a vezető egyik kö­zeli ismerőse.

A lap információi szerint a HÉV 40 kilométeres sebességgel közlekedhetett azon a szakaszon, a jármű fék­távja pedig 300 méter, így Györgynek esélye sem volt a túlélésre.

– R.-nek nem volt ideje azzal foglalkozni, hogy ő mit érez, mennyire viseli meg a szituáció, a feladatát végezte pontosan még abban a helyzetben is. Így fegyelmezetten tájékoztatta a diszpécsert a történtekről, leszállította az utasokat, majd a protokoll szerint leszállt és megnézte, hogy életben van-e a férfi – magyarázta az ismerős.A sofőrnek meg sem fordult a fejében, hogy a taxis mire készül.

A balesethez érkező mentő és rendőrautó a motoros sérült miatt már a helyszínen volt, vele foglalkoztak, így a HÉV elé ugró taxis szinte észrevétlen maradt. A lap úgy tudja, hogy R. érzi magát olyannyira erősnek lelkileg, hogy nem élt a felkínált pszichológiai kezelés lehetőségével, és amint lehet, visszatér dolgozni.

Forrás: nepszava.hu