Éljen május elseje – avagy amikor elgurul a pirula

Éljen május elseje – avagy amikor elgurul a pirula
Megosztom

Van nekünk egy elkötelezett önjelölt érdekvédőnk. Illetve több is. Na mindegy. Végül egy dolog közös bennünk: támogatottságuk a nulla fele konvergál, ámde taglétszámukkal, illetve érdekképviseleti szervezet híján elképzelt és valósnak vélt tagságukkal fordítottan arányos az egójuk, az arcuk és a pofájuk.

Aztán megesik, hogy néha elgurul náluk a pirula, vagy sok lesz a pohárka, és olyankor baromságokat írogatnak. A múltkor megosztottuk a FODESZ csodáját.

Most elhoztuk nektek hős Patriótánk agyrohamát vagy delíriumát, aki először mindenkibe beleállt, úgy ánblokk. Felszólított, baszdmeg, mindenkit, hogy kussoljon, mert ő az ő, és punktum. Mondjuk hogy mit akart írni, pontosabban megfogalmazni, azt nem sikerült megfejtenünk, vélhetőleg nálunk kevés volt hozzá a pálinka, vagy megkaptuk még évtizedekkel ezelőtt az intravénás helyesírási szótárt is az intelligencia mellé.

Aztán beleállt a FODESZ-be. Is. Csak úgy.

És mindezt változó intenzitással dobálja vélt hívei elé, hol mindenkit, hol csak egyeseket számon kérve. Hol össze akar fogni, hol elhatárolódik még saját magától is.

Amúgy meg az utolsó kép alatt hozzászóló úriembernek tökéletesen igaza van. Ti csak fogjátok meg a kicsi farkatokat, rázogassátok boldogan, mert egymással összefogni úgysem tudtok. Hang van, arc van, de fingból még senki nem épített várat. Patriótánknak sem fog sikerülni. Összefogás kellene, persze bizonyos határok és keretek között, de itt, taxis fronton van ehelyett összefosás és egymás fikázása. Gratulálunk!