Éhezők viadala a’la TAXI

Éhezők viadala a’la TAXI
Megosztom

Pénteken, számítva a kijárási korlátozások megszüntetésére, lezavartunk még egy megbeszélést. Csak mert annyian vinnyogtok a hangnem miatt, most és itt jelezzük, hogy pontosan tudjuk, kivel hogyan illik beszélni, és azt is, ki mit érdemel.

 Na, szóval elég magas szinten tárgyaltunk, és ezek alapján a következőket szeretnémk közölni. Egyrészt az erkölcsi bizonyítvány bevezetése még csak javaslatként lett beadva, még meg is kell szavazni. Ugyanakkor, ha meg is szavazzák, a már kiadott taxi engedélyek tulajdonosaira nem vonatkozik. Mire eljutnak a következő hosszabbításig, hacsak nem valami nagyon súlyos, életellenes vagy kábítószeres ügy miatt ültek, esélyesen le is telik az idő, és kapnak majd erkölcsit. Azaz aki tapsikolt, hogy most majd jó sokan kiesnek a munkából, és több jut nekik, ne örüljenek annyira. Azok, akik kisebb súlyú ügyek miatt voltak elítélve, bekkeljék ki nyugiban az idejüket. Mi viszont felháborítónak tartjuk, hogy a jelenlegi helyzetben ezt az egyetlen pontot tartották a legfontosabbnak és legsürgősebbnek. Jelezzük, nincs még vége a vírusnak, a türelmünknek viszont erősen.

 A másik, amit megtudtunk, hogy sok remény nincs az autók korhatárának felemelésére, ugyanis a gépjármű gyártók és kereskedők lobbija jóval erősebb. Az autókat, amiket itt szerelnek össze, el is kell adni valakinek, a taxis pedig tökéletes potenciális birka erre. Szóval jó sokan mehettek majd hitelekért – hadd örüljenek a bankok -, mert a tíz év az tíz év. Legalábbis ez is a jelenlegi állás szerint. Ja, és ez úton üzenjük Góré Palikának, hogy a 12 év elég karcsú, mert talán jövőre lesz olyan forgalom a taxi piacon, mint tavaly év végén volt, a most tíz éves autók pedig addigra épp kifutnak majd. Szóval lehet itt ígérgetni, de talán gondolkozni is kellene.

Szóval: vége a kijárási korlátozásnak. Lehet szaladni dolgozni, hogy be tudjátok fizetni az esélyesen visszaállított összegű tagdíjakat, bár lehet, némely cég meghagyja, ugyanis – ha nem tűnt volna fel nektek – burkoltan még emeltek is a darabszámos/százalékos leadásokkal. Lehet várni a reptéren a pufferban a majd jövő nyárra tán visszaálló forgalmat, és lehet vívni a drosztokért, meg a placcokért a szállodák előtt. Mintha nem is lett volna ez a két hónap….

Mindeközben a városból bicikliutat csináltak, azon sem lepődnénk meg, ha főpolgármesterünk következő projektje a taxik helyett a riksák bevezetése lenne, és a buszok helyett a lóvasutat állítaná vissza. A lócitrom úgyis legalább annyira belefér a zöld főváros projektbe, mint amennyire a méhkasok telepítése a buszmegállókba ötlete. És persze várjuk, neandermüller kollégájával mikor zárják le a forgalom elől a bulinegyed-belvárost, és melyik taxicégnek játsszák át az oda behajtás zsíros lehetőségét.

Ja, és persze véletlenül se jusson eszetekbe kiállni magatokért, kiemelni a kocsikból a szattyán seggeteket, mert minek. Akkor nem élnének meg a bankok, az autókereskedők és szegény fuvarkufárok is sírnának a kétségbeeséstől, hogy elmarad a luxusnyaralásuk. Egyszóval a taxisok lobbija érdeklődés és összefogás hiányában újfent és sokadszorra is elmaradt, győzött felettük kiütéssel a bankok, autópiac és a fuvarkufárok lobbija. Folytatódhat az éhezők viadala, jöhet a sokadik évad.