Élete végéig fegyházban tartaná a taxisokra támadó férfit az ügyészség

Élete végéig fegyházban tartaná a taxisokra támadó férfit az ügyészség
Megosztom

Tényleges életfogytiglani fegyház jogerős kiszabását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak, aki két éve tizennégyszer megszúrta az őt szállító taxist, majd kirabolta.

A Fővárosi Törvényszék 2020 februárjában kihirdetett ítéletével az elkövetéskor 33 éves erőszakos, többszörös visszaeső férfit, emberölés bűntettének kísérlete miatt a feltételes szabadság lehetőségéből kizárva, életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélte. A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene 2019. februárjában.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 25-én az éjjeli órákban, a IX. kerület, Nagyvárad térnél leintette a sértett által vezetett taxit, majd a XX. kerület, Ady Endre térre vitette magát. A XX. kerület, Mártírok útja környékén a vádlott – minden előzmény nélkül – megragadta a sértett ingének nyakát, annál fogva hátra húzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször megszúrta, illetve megvágta. A sértett – hogy szabaduljon – a taxit nagy sebességgel kezdte vezetni, és azzal éles kanyarokat tett. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt. A gépkocsi a XX. kerület Ady Endre térnél lefulladt. A vádlott ekkor a sértett értékeit követelte, aki átadta a pénztárcáját. A 33 éves férfi még ellenőrizte, hogy van-e a sértetten gyűrű, majd az elvett tárcával együtt elmenekült, hátrahagyva a vérző sértettet. A taxis súlyos sérülésekkel került kórházba, csak a szerencsének és a gyors egészségügyi ellátásnak volt köszönhető, hogy túlélte a bestiális támadást.

Egy másik taxis sérelmére korábban elkövetett rablás, valamint erőszakos vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett elkövető bűnügyében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helyben hagyását, a büntetés enyhítését célzó védői fellebbezés elutasítását.

Forrás: magyarnemzet.hu