Tényleg elégedettek az utasok a taxitarifával?

Tényleg elégedettek az utasok a taxitarifával?
Megosztom

A budapesti taxisok és utasok többsége is elégedett az egységes tarifával – mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerdán a Kossuth rádióban.

Az egységes taxitarifa esetleges megszüntetéséről kérdezte lapunk Karácsony Gergely főpolgármestert kedden egy sajtótájékoztatón, ahol a főpolgármester úgy válaszolt, hogy az egységes budapesti taxitarifáktól egyelőre nem kívánnak eltérni, de minden gazdasági szereplő véleményét kikérik a kérdésekben. 

Én személy szerint azt gondolom, hogy kell gesztusokat tennünk a taxistársadalom felé. – közölte Karácsony.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Kossuth rádió műsorában úgy reagált, hogy az általuk megkérdezett taxisok 89 százaléka elégedett a mostani rendszerrel, és az utasok is azok, amit alátámaszt, hogy 2013 óta 25 százalékkal emelkedett az utazások száma.

Ez annak köszönhető, hogy kiszámítható volt és kiszámítható jelenleg is a tarifa, az útdíj, ami biztonságot ad az utasoknak – fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy a taxisok száma is emelkedett, majdnem 40 százalékkal, az elmúlt években. Jelezte: azt várják a fővárostól, hogy fokozza az illegális és az utasokat megkárosító taxisok kiszűrését, valamint szigorítsa a szankciókat. Azt is kérték, hogy mivel csökkent a taxiállomások száma, a főváros adjon át saját területeket erre a célra.

A taxisok problémának érzik az autósoktól biciklisáv céljára elvett útszakaszokat is, például a Nagykörúton. Nem készült semmilyen hatástanulmány ezzel kapcsolatban, és nem kérdezték meg az érintett szakmai szervezeteket sem – mondta Metál Zoltán.

Az érthető, hogy a taxisok elégedettek a tarifával, de egy gyors olvasói szavazást megér, hogy megtudjuk: vajon az utasok is osztják-e ezt az érzést?

Forrás: index.hu/ Borítókép: Ajpek Orsi / Index