Spanyolországban fogták el a Zóna Taxi volt tulajdonosát, Veres Istvánt

Spanyolországban fogták el a Zóna Taxi volt tulajdonosát, Veres Istvánt
Megosztom

Spanyolországban elfogták Veres Istvánt,  a Zóna Taxi és a Budapest Taxi korábbi tulajdonosát – értesült a PestiSrácok.hu. Ellene június 16-án adott ki európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság költségvetési csalás miatt. Úgy tudjuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évek óta vizsgálatot folytat az üzletember magyarországi cégei tekintetében, de gyanúsításra eddig nem került sor. Veres jelenleg kiadatási őrizetben van.

Azt, hogy a vállalkozót körözik, a Privát Kopó bűnügyi magazin írta meg elsőként szombaton. Mint írták, Veres István jelenleg harmadrendű vádlottja annak a büntetőpernek, amelynek vádiratát 5 éve, 2015 nyarán nyújtotta be a Fővárosi Főügyészség az illetékes bíróságra. Hozzátették: azt nem tudni, hogy az elfogatóparancs ezzel a bűnvádi eljárással összefüggésben került-e kiállításra, esetleg azért, mert Veres – idézés ellenére – nem jelent meg a tárgyaláson, vagy másik, újabb bűnügyről van szó. A portál információi szerint egy teljesen új, az üzletember cégeit érintő nyomozásról van szó.

Visszatérve a bírósági szakban lévő ügyére, a vádirat szerint a Budapest Airport Zrt. új vezetősége 2006 májusában nyílt pályázatot hirdetett a repülőtér utasai részére alkalmi, azaz nem rendelt személytaxi szolgáltatás nyújtására. A Veres István által ténylegesen irányított taxi társaság, a Zóna-Service Zrt. már a pályázat kiírása előtt is végzett a repülőtéren taxi szolgáltatást, amely jól jövedelmezett, ezért a vádlott a pályázaton mindenképpen nyerni akart.

Ennek érdekében a pályázat kiírása után – IV. rendű vádlott ügyvédi közreműködésével – megállapodott az I. rendű Sziebert György és II. rendű Rényi-Vámos Krisztina vádlottakkal, hogy összesen 11 millió forintért munkaköri kötelezettségeiket megszegve közreműködnek abban, hogy a Budapest Airport Zrt. által kiírt pályázatot a III. rendű vádlott, Veres István által képviselt taxi társaság nyerje el.

A megállapodás alapján Sziebert és Rényi-Vámos Krisztina – szintén a IV. rendű vádlotton keresztül – ellátták Veres Istvánt belső információkkal, segédanyagokkal, tájékoztatták a többi ajánlat tartalmáról, illetve a belső megbeszélések lényegéről. A vádlottak összehangolt közreműködése eredményeként Veres cége a pályázatot elnyerte. Veres István az eljárás során végig ártatlannak vallotta magát és állította: nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Forrás: Pestisrácok.hu