A Bolt lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint az Uber

A Bolt lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint az Uber
Megosztom

Nem mi írtuk. A hvg.hu, mégpedig egy promo-szagú cikkben. Nem foglalunk állást, elég elgondolkodni azon, a cég nevében miért nem szerepel a „taxi” szó, és mi a különbség a „taxi” és a „carsharing” szolgáltatás között. Hagyjuk. Inkább idézzük a hvg.hu cikkét.

Ha újabb Huawei telefonja van és taxizna: már letöltheti a Bolt alkalmazást

A Bolt az első személyszállítást kínáló szolgáltatás, amelynek alkalmazása letölthető a Huawei újabb telefonjaira is. Igaz, van még rajta mit csiszolni.

Miután a Huawei az amerikai szankciók miatt elvesztette a Google-ökoszisztémát (GMS), a kínai gyártó úgy döntött, a saját felülete erősítésére koncentrál. A cégnek sikerült elérnie, hogy az AppGallery néven ismert alkalmazásboltját világszerte már több mint 90 millióan használják, és idehaza is egyre népszerűbb. Ahhoz viszont, hogy még többen válasszák a Huawei megoldását, az kell, hogy a népszerű szolgáltatásokat kínáló alkalmazásoknak legyen a Huawei telefonokra készült változata is.

A legújabb nagy hal a taxis személyszállítást kínáló Bolt. Az európai Uberként emlegetett cég nemrég feltöltötte androidos alkalmazását az AppGallerybe, így az a huawei új, Google-mentes mobiljaira is telepíthető. Ennek a magyar felhasználók is örülhetnek, a korábban Taxify néven ismert Boltnak itthon is sok sofőrje van, Budapest mellett Debrecenben és Pécsen.

© hvg.hu

A Bolt lényegében ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint az Uber: appon keresztül rendelhetők az autók, és ezen keresztül bonyolítható a fizetés is, ám az árait mindenhol a helyi tarifákhoz igazítja a cég. Előnye például, hogy a sofőrök értékelhetők, a pontszám alapján kérhető/elutasítható egy-egy taxis. Az is nyomon követhető vele, merre jár a rendelt taxi, az utazás végén pedig minden további nélkül ki lehet szállni az autóból, hiszen a fizetést automatikusan intézi az app.

A GSMArena szerint hamarosan a Bolt ételkiszállítós szolgáltatásának alkalmazása, a Bolt Food is megjelenik majd az AppGalleryben.

A szoftverboltban a Bolt appnál jelenleg egyetlen magyar nyelvű felhasználói értékelés látható, amely szerint az alkalmazásnak továbbra is szüksége van a Google rendszerére a zökkenőmentes működéshez, így a Huawei megoldását (Huawei Mobile Services, HMS) használó mobilokon erősen korlátozottan használható.