Állandósítaná az ideiglenes biciklisávokat Karácsony Gergely

Állandósítaná az ideiglenes biciklisávokat Karácsony Gergely
Megosztom

A főpolgármester ugyanakkor hozzátette: ez nem ideális megoldás.

Állandósítaná az ideiglenesen kijelölt biciklisávokat a főpolgármester – derült ki Karácsony Gergely az Inforádiónak adott interjújából. A főpolgármester az Inforádióban azt is elmondta: ugyan nem tartja ideális megoldásnak, mégis megtartaná azokat a szakaszokat is, ahol a megnövekedett buszforgalom és a rendkívüli körülmények miatt a kerékpárosokat és a buszokat kényszerítik egy sávon belül osztozkodásra.

Ez se idegen a nagyvárosi tapasztalataimtól, ez létezik már máshol is. Ez nem szerencsés helyzet, kétségtelen és az Üllői út kapcsán, a hármas metró felújítása remélhetőleg hamarosan elindul, ott mindenképpen nagyarányú buszforgalom fog kialakulni. Nem ideális megoldás, de lehetnek olyan városrészek, ahol egy hiányzó kerékpárszakasz romba dönti a teljes rendszer működését, hiszen itt egy komplex rendszerben kéne gondolkodnunk” – mondta a főpolgármester.

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: Budapest, 2020. április 25. Kerékpáros halad a fővárosi Üllői úton kialakított ideiglenes biciklisávban 2020. április 25-én. A fővárosi önkormányzat március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének lassítását. MTI/Mónus Márton.