Taxiállomások Budapesten

Taxiállomások Budapesten
Megosztom

A karantén-időszak alatt többször felröppentek a hírek, hogy jó pár drosztot megszüntettek. Valljuk be, ez két ok miatt sem túl szimpatikus dolog. Egyrészt a drosztdíjat változatlan, sőt, gyakorta emelkedő áron szedi a BKK, másrészt jelen helyzetben igencsak ritka a leintés, szóval nem rossz, ha van hol megállni.

Olyan apró kérdéseket már nem feszegetünk, hogy a taxisoktól beszedett pénz hova folyik be, és mire használják fel, mert tudjuk, hogy itt a berkeken belül minden cégnek egy az anyja. Azt a kérdést sem feszegetjük, hogy amúgy az „üzemel” szónak mi a jelentése, azon kívül, hogy ott megállhatunk a taxival, és van egy tábla, rajta időnként változó feliratokkal. Szerintünk ugyanis az „üzemelés” némileg mást jelent, bár ha a frekventált helyeken verőlegényekkel fenntartott drosztokra gondolunk, akkor bizony még az a droszt is üzemel, amelyik nincs is. Na, mindegy.

Segítsetek, írjátok mely, mely drosztok tűntek el végleg a térképről a közút tavaly májusi listájához képest? Vagy tudtok-e olyan helyet, ahol hirtelen lett nagyon sok új hely?

Elhoztuk az idei májusi listát is, hátha valakinek van kedve összehasonlító böngészést végezni. Az csak a lista alapján tényként megállapítható, hogy egy év alatt mintegy 15 droszt tűnt el – bár lehet, még azóta is jó pár -, a díjak változatlanul maradása mellett. Ugyanakkor az is kijelenthető, a nagy vízfej(ek), azaz az egymástól független, mégis egy anyával röstelkedhető hivatalos hólyagok is veszítenek bevételeikből a járvány vonzataként a taxizásból kikerülő gépjárművek kapcsán. Ezért aztán a maradék taxis farkával verdesik egyre erősebben a csalánt.

Csak nehogy aztán évfordulókor az legyen a végeredmény, hogy kevesebb taxi, kevesebb droszt, járvány, alig-forgalom, de azért emeljünk egy kicsit a drosztdíjakon, mert a számoknak stimmelnie kell.

2019. május 29-i adatok:

2020. május 28-i adatok: