Taxiban támadt az utasra a fegyveres rabló – letöltendő fegyházbüntetésre számíthat

Taxiban támadt az utasra a fegyveres rabló – letöltendő fegyházbüntetésre számíthat
Megosztom

Egy 17 éves középiskolás fiú tett feljelentést a rendőrségen még 2018. november 30-án, hogy aznap este nyolc óra után Zuglóban, az Újvilág utcában beszállt egy taxiba, majd a hátsó ülésről valaki egy fegyvert fogott rá és elvette a pénzét és a mobiltelefonját – írja a police.hu.

A rendőrök fegyveresen elkövetett rablás miatt indítottak nyomozást. A fiatalembert 2019. szeptember 5-én újra meghallgatták, ahol korábbi vallomásával kapcsolatban ellentmondások merültek fel. A 17 éves fiú elmondta a rendőröknek, hogy valójában kábítószert akart eladni egy taxis ismerőse segítségével, és a pénzén, valamint a telefonján kívül ecstasy tablettákat vett el tőle a rabló az autóban.

A rendőrök napokon belül meghallgatták a taxi vezetőjét, akinek a segítségével azonosították a rablót, a 23 éves K. Kristófot, akit Gödöllőn 2019. szeptember 17-én elfogtak. A férfi albérletének átkutatása során a nyomozók megtalálták és lefoglalták azt a gáz-riasztó fegyvert, amit a rablás során használt.

A nyomozók K. Kristófot fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették – írja a police.hu.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott most be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyektől – írja az ügyészség.

Forrás: ittlakunk.hu