Karácsonyék elutasították a taxisok és idegenforgalmisok megsegítését

Karácsonyék elutasították a taxisok és idegenforgalmisok megsegítését
Megosztom

A budapesti Fidesz javaslatot nyújtott be, hogy a főváros adjon pénzt a Budapesten idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak, azonban „Karácsonyék ezt elutasítják” – közölte a nagyobbik kormánypárt fővárosi csoportja csütörtökön a Facebook-oldalán.

Azt írták: „Karácsony Gergely helyettesei még mindig úgy gondolják”, hogy a fővárosnak nincs felelőssége és nincs feladata a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében.

„Továbbra is hárítják a felelősséget, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciót pedig, amely ellenzékben dolgozik Budapesten, összekeverik a kormánnyal” – tették hozzá.

Bejegyzésük szerint „Karácsony hallgat, helyettesei közül pedig egy sort sem írnak válaszukban arról, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került fővárosi idegenforgalomban dolgozóknak és a taxisoknak hogyan akarnak segíteni”. A cselekvés helyett a fővárosi ellenzék nyakába akarják tolni a felelősséget – olvasható a bejegyzésben.

A fővárosi Fidesz azt javasolta Karácsony Gergelynek, hogy különítsen el 50 milliárd forintot a járvány hatásainak kezelésére, valamint „sürgősen hívja össze” a fővárosi közfejlesztések tanácsát, illetve kezdjen tárgyalásokat többi között a kis- és közepes vállalkozók képviselővel, a szállodaszövetséggel és a taxisok érdekképviseletével.

Megjegyezték azt is: Karácsony Gergely „helyettesei pedig a fővárosi ellenzék kritizálása helyett dolgozzanak végre (…), mert például Dorosz Dávid közel egy éves főpolgármester-helyettesi munkája kimerült abban, hogy alkalmatlansága miatt elvették tőle a Lánchíd-projektet, a járványhelyzet közepén viszont közösségi ivókutakat adott át”.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: frakciója azt indítványozza, hogy a főváros a meglévő pénzéből különítsen el 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére.

Forrás: demokrata.hu