Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a Fidesz javaslatát

Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a Fidesz javaslatát
Megosztom

Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a Fidesz javaslatát, amely arról szólt, hogy 50 milliárd forintot különítsenek el a turizmusban dolgozók megsegítésére. Elfogadták viszont azt a javaslatot, amely a maszkhasználat szigorításáról szólt. Várhatóan péntektől nem csak a mozikban és a színházakban, hanem a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz a maszk. Aki nem viseli, 15 ezer forintos bírságot kaphat.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere rendkívüli közgyűlést hívott össze azért, hogy eldöntsék: a mozikban és színházakban, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, továbbá a piacokon, boltokban és a társasházi közgyűléseken is kötelező legyen-e a maszkhasználat.

A közgyűlés nagy többséggel elfogadta a szigorítást. A péntektől életbe lépő jogszabály változtatás értelmében, ha ezekben az intézményekben és helyszíneken valaki nem megfelelően vagy egyáltalán nem visel maszkot, akkor 8 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy 15 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A fővárosi közgyűlés arról is döntést hozott, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonok 1900 dolgozóját kéthetes rendszerességgel tesztelni fogják. Az előterjesztésben szerepelt továbbá, hogy Karácsony Gergely forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy hasonló intézkedést vezessenek be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára.

A Fidesz-KDNP saját előterjesztéssel is élt: 50 milliárd forint elkülönítését indítványozta, hogy a budapesti idegenforgalomban dolgozók, a vendéglátósok, az idegenvezetők, a szállodások és a taxisok megsegítésére kell költeni.

A Fővárosi Közgyűlés a javaslatot nem fogadta el. Véleményük szerint ez nem „a 150 milliárdos hiánnyal küszködő főváros” feladata, hanem a kormányé.

http://www.atv.hu/belfold/20200914-nem-fogadta-el-a-fovarosi-kozgyules-a-fidesz-javaslatat/hirkereso

Az élő adásban 00:52 perctől lehet nézni a vonatkozó részt.

https://onkormanyzati.tv/stream/budapest1

Forrás: atv.hu