Farokméregetés és cicaharc

Farokméregetés és cicaharc
Megosztom

Ahogy ígértük, mi nyílt kártyákkal játszunk. A mai napra mindenki által látható és érzékelhető módon egyeztetésre hívtuk a taxis ágazatban érintett „érdekvédőket”, kormányzati és önkormányzati, valamint végrehajtó szerveket, taxisokat.

Természetesen még le sem ültünk a tárgyalóasztalhoz, máris sikerült a BKIK-Metál Zoltán-Nagy Elek-ETE erőinek mind a sajtó, de leginkább a hőn szeretett Facebook oldalain megoldania a több évre visszanyúló problémákat. Azért mi csak megtartottuk a megbeszélést, egyeztetést. Hangsúlyozzuk, hogy szerepünk, azaz a TOT szerepe kizárólag szervezői, koordinációs és moderátori volt, ami részünkről elhangzott, azt kizárólag – mint mindenkinek jogában állóan – magánszemélyként, utcán dolgozó taxisként mondtuk el.

Ha csak olyan egészen icike-picike, amolyan egérke-töknyi támogatás még esetleg szükséges az ugyan a mi anyagainkból dolgozó, de legalább azt sajátjaként eladó, évtizednyi előnnyel rendelkező, valóban mérhetetlen támogatottsággal bíró „érdekképviseleteknek”, akkor mi is elmondhatjuk, hogy legalább egérke fél golyójának megfelelő mértékben, de mi is hozzájárultunk a közös siker-morzsához.

Azt csak nagyon halkan, súgva szeretnénk megjegyezni, hogy amit jelen pillanatban a Főtaxis Nagy Elek vezette BKIK (azért ez szépséges anomália), a Metál Zoltán képviselte OTSZ (aki bizonyíthatóan 1 millió 200 ezer forint/év Főtaxis pénzeket kap), és a Csertek István (Sapka) féle ETE (amelyik folyton blokádolni akar, mint spártai), mint magát érdekképviselőnek nevező akármik (és erről is bővebben holnap) művelnek, azt még felsőbb körökben is szimpla farokméregetésnek hívják.

Most szólunk, hogy ezzel nem a Taxisok Operatív Törzse nevű önszerveződést és a velük együtt dolgozó taxisokat gyengítik, hanem minden egyes utcán dolgozó taxis alól húzzák ki a lehetőséget, hogy akármilyen normális megállapodás szülessen. Az a fajta plágium, amit művelnek és az óvodásokra jellemző „kinek az ötlete a menőbb” cicaharc többet árt, mint használ a szakmának, tehát innentől kezdve tevékenységük mindennek nevezhető, csak nem érdekvédelemnek. Feltéve, hogy számunkra az érdekvédelem nem kizárólag a saját egyéni és anyagi érdekeik védelme. Mert akkor más a gyerek fekvése.

A leírtakat mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyjából egy hete nyilvánosságra hozott lista a meghívottakról, amelyet megnézve egyértelmű, hogy az elmúlt jó pár év eredménytelen, széthúzó tevékenységével szemben a tökéletességre törekedve minden érintetett meghívtunk, és próbáltunk egy asztalhoz ültetni, tanulva a múlt hibáiból, és az azok által keletkezett, jelenleg fennálló kaotikus helyzetből. Sajnos összefogás helyett változatlanul a cicaharc tombol, köszönhetően a fent említett mérhetetlen támogatottságú, önálló gondolatra képtelen, de legalább kellően és megtámogatottan önjáró egyéneknek köszönhetően.

Versenyezzenek csak nyugodtan a tíz éves korhatár legalább tíz és fél évre emelésén, ugyanis a mai napon valamiféle konszenzus alakult ki a tekintetben, hogy az amúgy mindenkinek jó és matematikailag is alátámasztható 15 éves korhatárt kell képviselnünk, ez lehet tárgyalási alap. Mi megpróbáltuk, de ha mindenkinek fontosabb a maga dicshimnuszát zengeni, és képtelen az egyébként önként vállalt érdekvédelmi feladatainak ellátására, azzal mi nem tudunk, de nem is akarunk mit kezdeni. Egyetlen egy dolgot tudunk tenni: a következő tárgyalásra szintén meg fogjuk hívni a most tüntetően távol maradottakat, hátha közben sikerül okulniuk saját hibájukból is, és félreteszik a támogatottságukhoz hasonlóan mérhetetlenül nagy egójukat.

Summa summarum: beszámolóval a mai napról jövünk holnap.

Taxisok Operatív Törzse – önszerveződés