Mostantól a Pest megyei állomások is műszaki vizsgáztatnak taxikat

Mostantól a Pest megyei állomások is műszaki vizsgáztatnak taxikat
Megosztom

Bár a napi.hu szerint mindezt IS Metál papa és Nagy Elek intézte el, azért tegnap a minisztérium képviselője ott ül velünk a tárgyalóasztalnál. Na, de mindegy is, a lényeg az, hogy sikerült célt érni, és tény, hogy ez a téma tegnap alaposan körbe lett járva. Ha a nevekkel dobálózók végre ezt észre vennék, és lepotyognának a magas lóról, összefogással még több mindent el lehetne érni.

Ahogy a Blikk is megírta, július 7-én reggel rendőrautók érkeztek a budapesti Mozaik utca vizsgaállomásra: mint kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozója ellen bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást. Később kiderült, hogy az ügyészség 12 kormánytisztviselő őrizetét rendelte el, 11 személy esetében pedig indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a vádlottak műszaki vizsgabiztosként dolgoztak a Mozaik utcában, ahol naponta rengeteg autó ment át a műszaki vizsgán, így például nepperek külföldről behozott járművei mellett az új autók jó részét is itt helyezik forgalomba.

A rajtaütés egy időre megnehezített bizonyos járművek vizsgáztatását, az az új együttműködés viszont, amiről az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársa pénteken tájékoztattott, enyhülést hozhat az amúgy is túlzsúfolt budpesti vizsgaállomásokon. Az ITM munkatársa arról informálta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát (BKIK) és az Országos Taxis Szövetséget (OTSZ), hogy mostantól a Pest megyei vizsgaállomások is végeznek taxi-műszaki vizsgáztatást a fővárosi taxik esetében.

Állomások:

  • Ceglédi Műszaki Vizsgálóállomás
  • Gödöllői Műszaki Vizsgaállomás
  • Pomázi Műszaki Vizsgálóállomás
  • Szigetszentmiklósi Műszaki Vizsgálóállomás
  • Váci Műszaki Vizsgálóállomás

Forrás: blikk.hu