“Egy beszólás, két beszólás, bumm-bumm-bumm” – Ez ma a közlekedési morál Budapesten

“Egy beszólás, két beszólás, bumm-bumm-bumm” – Ez ma a közlekedési morál Budapesten
Megosztom

Budapest útjain gyakori a feszültség a közlekedők között. Törvényszerű ez, vagy elkerülhető? – Nagy Zsolt főszereplésével készített kampányfilmet a BKK.

Napjaink egyik legjobb magyar színészét, Nagy Zsoltot kérte fel a BKK, hogy rámutassanak napjaink egyik legkomolyabb problémájára, azaz a Budapesten uralkodó közlekedési morálra.

A rövid videó remekül bemutatja a szinte minden nap előforduló szituációkat és a végén megoldást ajánl, ami persze nem történhet meg varázsütésre.

Szemezgettünk a Facebook-bejegyzéshez érkezett kommentek közül, hogyan is látják a budapestiek ezt a problémát:

“Kőbánya Kispesten a jegy automata nem ad vissza , inkább azt csináljátok meg…kösz”

“Nem artana, ha buntetnek a biciklisek szabalytalansagait is! Sokan kozuluk azt hiszik, nekik mindent lehet….”

“Én tök toleráns tudok lenni de amikor a zöld lámpánál a féket nyomja indokolatlanul na az ki tud készíteni és akkor én is mondom, hogy: mennyé má’!!”

“Kár, hogy akiknek ez szólna, azok nem tudják, mit jelent ez a szó, hogy tolerancia. Úgy kellene inkább átvinni az üzenetet, hogy meg is értsék. Pl legyél türelmes, nyugodj meg, a többiek is haladni szeretnének, nem vagy kiváltságos…”

“A megoldás nem a tolerancia hanem a közlekedés, útvonalhálózatok infrastruktúráját javítani, fejleszteni! Azt kell tolerálni hogy lassú ez a folyamat kishazánkban. Természetesen figyeljünk is egymásra!”

A cikk oldalán szavazni is tudtok, sőt, stresszkezelési technikákat is találtok!