Ezért büntették meg a taxisokat a VII. kerületben

Ezért büntették meg a taxisokat a VII. kerületben
Megosztom

Három taxist már megbüntettek az Erzsébetvárosban, mert hangosan hallgatták a zenét – derült ki az önkormányzat Metropolnak küldött válaszából. A finoman szólva is érdekes rendelet miatt korábban a taxisok már tiltakoztak.

Szeptember 25-én életbe lépet a VII. kerületben egy rendeletmódosítás, amely szerint szabálysértést követnek el azok a taxisok, akiknek autójukban túl hangosan szól a zene. A Metropol kíváncsi volt, hogy hány taxist büntettek meg emiatt. – A rendelet életbe lépése óta október 2-ig bezárólag a rendészeti igazgatóság adatai alapján három figyelmeztetéssel éltek – tájékoztatta a VII. kerületi önkormányzat lapunkat. A hivatal nem árulta el mekkora összegű büntetéseket szabtak ki, de azt igen, hogy a bírság összege helyszíni bírság esetén 50,000 Ft-ig terjedő pénzbírság. Tehát legfeljebb 150 ezer forint folythatott be ebből. Hogy a három megbírságolt taxis miatt érdemes volt-e bevezetni az új szabályt mindenki döntse el, mindenesetre a taxisok korábban már kifejezték értetlenségüket lapunknak. – A kollégáim többsége jogszabálykövető és azt tisztelő vállalkozó. Szerencsésnek tartottam volna, ha a helyi önkormányzat még a rendeletalkotás előkészítő időszakában megkéri a taxis-szakmai szervezetek, kamarák állásfoglalását – mondta korábban Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke. – Nem szoktuk üvöltetni a rádiót. Az esetleg előfordulhatott, hogy egy-két, mozgásban lévő autóban hangosabban szólt a zene, és ezért lehetett a panasz – mondta a Metropolnak egy taxisofőr, Sándor.

Kitiltották volna őket a kerületből

A taxisofőrök jogosan gondolhatják, hogy nem szívesen látott vendégek Erzsébetvárosban, hiszen nem ez az első ellenük irányuló akció. A nem rég a kerület mellékutcáiban bevezetésre kerülő forgalmi változások is főként őket érintették hátrányosan. Korábban pedig a kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter arról beszélt, hogy kitiltaná a taxisokat a kerületből, „mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra”. Niedermüller később bocsánatot kért a taxisoktól.

Forrás: metropol.hu; Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán